Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Gezondheid

Vitamines die je altijd nodig hebt!

Vitamine C is de meest bekende vitamine onder de consumenten van voedingssupplementen. Deze vitamine moet voor een vorming zorgen van het bindweefsel en daarnaast zorgen voor het op niveau houden van de weerstand van het menselijk lichaam.

Vitamine  C zit in groente en fruit en met name in fruit zoals : citroen, rode bessen, aardbeien en kiwi’s. Wil je de vitamines in het groente laten zitten dan is het belangrijk om tijdens het koken van de groente weinig water te koken en daarnaast niet langer dan nodig het op het fornuis te laten staan. Bij een tekort aan deze vitamine kan er uiteindelijk ook scheurbuik ontstaan. Een teveel van deze vitamine kan er weer voor zorgen dat mensen last krijgen van hun darmen of last van diarree.

Vitamine  D wordt aangemaakt door lichtstralen die van de zon vandaan komen. In de winter schijnt natuurlijk weinig de zon in dit land, dus het is dan extra belangrijk om deze vitamines toch binnen te krijgen. Om ervoor te zorgen dat mensen toch deze vitamines binnen krijgen zijn er diverse supplementen beschikbaar bij topvitamins.nl die dit tekort kunnen compenseren. Een tekort aan vitamine D kan door een tekort aan inname maar ook door een tekort aan zonnestralen komen. Het is dus belangrijk dat het niveau hiervan ook in de winters in orde blijft, daarom is het gebruik van supplementen erg belangrijk voor sommige doelgroepen die hier gevoelig voor zijn. 

Het lichaam reageert over het algemeen beter op D3 dan op de vitamine D2. Daarom wordt er voornamelijk de D3 variant aangeboden op de markt. Mensen die vegetariër zijn moeten echter wel de vitamine D2 versie innemen omdat zij een aantal essentiële vitamines missen door hun aangepaste voedingspatroon.

Voor wie is het innemen van de vitamine D erg belangrijk?
– Kinderen tot 4 jaar
– Ouderen ( Mannen vanaf 70 jaar en vrouwen vanaf 50 jaar)
– Mensen die een boerka of sluier dragen elke dag

Bezoek de link voor meer info : http://www.topvitamins.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat te doen tegen impotentie

Het vinden van de juist hoortoestellen

Ervaring van een te laag libido van mannen