Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Zakelijke dienstverlening

Op zoek naar een veelzijdig fotograaf in het Noorden?

Lokaal weet u ongetwijfeld waar u moet zijn als u een fotograaf zoekt, maar wat als er in Overijssel, Drenthe, Groningen of Friesland foto’s gemaakt moeten worden? Vanuit Zwolle opereert STUDIOVHF in een wijde cirkel rondom de stad met een veelzijdige fotografische dienstverlening.

Fotograaf Zwolle

Begin jaren negentig startte fotograaf Vincent Hartman met zijn gelijknamig fotografiebedrijf in de stad Zwolle. Destijds met voornamelijk particuliere opdrachtgevers, maar ook al grote bedrijven als Raet automatisering en Edel tapijt. Inmiddels heeft de studio zich uitgebreid en is het net even buiten de stad gevestigd. In en vanuit de studio werken 2 fotografen dagelijks aan de specialisaties reclamefotografie, productfotografie, interieurfotografie, algemene bedrijfsfotografie en redactionele fotografie.

 

Interieurfotografie

Vanuit Zwolle worden interieurs gefotografeerd door heel Nederland in opdracht van interieurbouwers, projectinrichters en interieurarchitecten. Een farmacie in Franeker, een mode winkel in Den Bosch of een nieuw schoolgebouw in Hoofddorp, voor een specialistisch vaardigheid maakt een vestigingsplaats niet zo veel meer uit. Overigens wordt de stad zelf niet overgeslagen zoals u via bovenstaande link kunt zien met de interieurfotografie van de Droom van Zwolle, maar ook een winkel als Travelbags en enkele woningen worden in de regio gefotografeerd. 

Interieurfotografie lijkt het eenvoudig vastleggen van de werkelijkheid, maar niets is minder waar. Om een interieur goed weer te geven is de positie van de camera essentieel. Hierbij maakt het een enorm verschil of de opdrachtgevervanuit de meubel hoek komt, de interieurbouw, vloeren of plafonds. Iedere opdrachtgever heeft zijn eigen doelstelling en dit kan leiden tot een keuze voor hoge of juist lage camera standpunten. Een hoge voor het weergeven van een overzicht, de indeling of de routing. Een laag standpunt om bijvoorbeeld aandacht te vestigen op het plafond of de relatie van interieurelementen ten opzichte van de ruimte. Vanzelfsprekend moeten hierbij de verticale lijnen ook verticaal blijven.

Ook het grote contrastverschil veroorzaakt door het verschil in lichtintensiteit tussen de verschillende lichtbronnen alsmede het binnenvallende daglicht vorm een uitdaging om goed weer te geven op een foto. Binnen STUDIOVHF is het vooral Vincent Hartman die er op uit trekt voor de interieurfotografie.

Productfotografie

In de studio zelf werken Vincent Hartman en Iris Hartman samen aan diverse opdrachten voor productfotografie. Een ruime ervaring met kersverse kennis wordt zo gecombineerd om voor de klant tot het beste resultaat te komen. STUDIOVHF fotografeert producten in verschillende sectoren: meubelen, kleding, electronische apparatuur, verlichting en onderdelen. Ook hier wordt de kennis over perspectief en lijnen vergelijkbaar met interieurfotografie benut om het product zo natuurgetrouw, maar ook smaakvol weer te geven.

Bedrijfs- en redactionele fotografie

Met het startpunt Zwolle wordt ook fotowerk geleverd aan landelijke vakbladen in verschillende branches: onderwijs, agrarische industrie, technische installatie branche, transport en logistiek en algemene uitgaven over ondernemen en duurzaamheid. Het betreft hier veelal portretten op lokatie waarbij een persson in relatie tot zijn of haar omgeving geportretteerd wordt. Gelukkig hebben de fotografen van STUDIOVHF naast voldoende technische bagage ook een gezonde dosis sociale vaardigheden om personen goed weer te geven.

Bezoek de website voor een uitgebreid portfolio en meer aanvullende informatie.  

Bezoek de link voor meer info : https://www.studiovhf.com/fotograaf-fotostudio-heino-raalte

Gerelateerde artikelen

De belangrijkste factoren bij het ontwerpen van een succesvol huisvestingssysteem voor jouw pluimvee

Incassobureau

Maak kennis met het ruime assortiment aan draadstangen, bouten en moeren van deze specialist