Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Woning en Tuin

Een dikke boomstronk verwijderen

Wilt u een dikke boomstronk verwijderen? Let dan even goed op. Een dikke boomstronk verwijderen is namelijk een klus die niet altijd zonder hulp van een derde uitgevoerd kan worden. Het lukt veel mensen namelijk niet om in hun ééntje een dikke boomstronk te verwijderen. Vaak is een dikke boomstronk zo dik, groot en zwaar dat er een machine nodig is om de boomstronk uit de grond te krijgen. Dat kan een takel zijn, maar ook een stobbenfrees of een graafmachine zien wij vaak terugkomen wanneer er een dikke boomstronk verwijderd moet worden. Denk vooraf goed na of het u zelf gaat lukken om de dikke boomstronk te verwijderen of dat u de klus moet uitbesteden aan een externe partij. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld een tuinman, een hoveniersbedrijf of een boomverzorgingsbedrijf.

Zelf de dikke boomstronk verwijderen

Veel opdrachtgevers kiezen ervoor om eerst te proberen zelf de dikke boomstronk te verwijderen. Wij kunnen dat van harte aanbevelen en vinden dat ook niet meer dan logisch. Wanneer het namelijk lukt om zelf de dikke boomstronk te verwijderen dan hoeft u geen extern bedrijf in te huren. Dat zal uiteindelijk ook flink in de kosten schelen. Zelf de dikke boomstronk verwijderen kunt u op verschillende manieren proberen. De methode die wij in ieder geval kunnen aanbevelen is het met de hand uitgraven van de boomstronk. Neem daar de tijd voor. Het uitgraven van een dikke  boomstronk is namelijk een arbeidsintensieve klus en dat vergt tijd. Maak allereerst rondom de boomstronk een geul en graaf het zand weg. Herhaal dat proces tot een diepte van tussen de 40cm en de 60 cm. U zult zien dat de boomwortels bloot komen te liggen.

Om de boomstronk uiteindelijk uit de grond te krijgen is het aan te raden om de boomwortels door te zagen. Indien er te weinig ruimte voor een zaag is kunt u daar ook een bijl voor gebruiken. Nadat u alle boomwortels losgekregen heeft kunt u de boomstronk uit de grond trekken. Mocht dat niet lukken dan kunt u de boomstronk in delen opzagen en deel voor deel uit de grond halen. Eventueel kunt u daar ook een takel voor gebruiken.

De dikke boomstronk verwijderen en daar een extern bedrijf voor inhuren

Komt u erachter dat het u zelf niet lukt om de dikke boomstronk te verwijderen of wilt u het niet proberen? Dan kunt u het beste een tuinman, hoveniersbedrijf of een boomverzorger inhuren. Het is daarbij belangrijk om een extern bedrijf van alle informatie te voorzien. Geef bijvoorbeeld aan op welke plek de boomstronk staat. Een boomstronk staat meestal in een voortuin of in een achtertuin. Geef daarbij ook aan of die plek goed te bereiken is en wat de afmetingen van de boomstronk zijn. Op basis van uw informatie kan het bedrijf dan een inschatting van het werk en de kosten maken.

Meestal wordt een dikke boomstronk met behulp van een stobbenfrees verwijderd. Een stobbenfrees is namelijk heel goed in staat om een dikke boomstronk te verwijderen. Voor het verwijderen van een dikke boomstronk kan eventueel ook een minigraver of een graafmachine ingezet worden. Echter is dat geheel afhankelijk van de beschikbare ruimte en de bereikbaarheid van de boomstronk.

Vergelijk de prijzen voor het verwijderen van een dikke boomstronk

Indien u de klus voor het verwijderen van een dikke boomstronk wilt uitbesteden aan een externe partij dan kunnen wij het aanbevelen om altijd de prijzen te vergelijken. Het verwijderen van een dikke boomstronk kost meestal tussen de 100 en de 400 euro. De prijzen verschillen van bedrijf tot bedrijf enorm. Daar kunt u als opdrachtgever uw voordeel mee doen. Vraag bij verschillende bedrijven een offerte aan zodat u de prijsverschillen inzichtelijk maakt.

Bezoek de link voor meer info :

Gerelateerde artikelen

Koelinstallatie

Je eigen tuin onderhouden

Verhuisdozen voor het beste inpakwerk om te verhuizen, opslag en emigratie.