Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Woning en Tuin

Veel gestelde vragen over rieten daken

Soms dan zie je iets heel vaak voorbij komen, maar heb je daar nog wel je twijfels bij. Bijvoorbeeld als het aankomt op rieten daken. In principe vind jij dat rieten daken heel mooi en sfeervol kunnen staan, maar je hebt nog wel je twijfels bij de brandveiligheid, de kosten en de levensduur van rieten daken. Dat is best begrijpelijk, al die vragen. Maar, op elke vraag is een antwoord, en in dit artikel gaan wij van rietdekkersbedrijf Van Den Bergh die allemaal beantwoorden. In dit artikel bespreken we de meest gevraagde vragen over rieten daken.

 

Als eerste, hoe lang gaat een rieten dak mee?  Over het algemeen gaan goede rieten daken tussen de 25 en 30 jaren mee. De levensduur van een rieten kap wordt bepaald door de helling van het dak, de mate van onderhoud en de hoeveelheid licht en lucht om het dak heen.

 

Vervolgens, wat kost een rieten dak? Natuurlijk heeft elk rieten dak zijn eigen prijskaartje, omdat elk dak anders is. De prijs van een rieten dak wordt bepaald door welk soort riet je kiest en door hoe complex het dak is. De prijs van rietsoorten verschilt; de prijzen van Nederlands riet liggen hoger dan de prijzen van buitenlands riet, en dat komt doordat het arbeidsloon van de rietsnijders verschilt. Daarnaast heeft elke rietsoort een eigen structuur. De moeilijkheidsgraad van jouw dak hangt af van allerlei verschillende daken, heb je dakkapellen, dakramen, gevelbekleding, een breuk in het dak?

 

Dan, zijn rieten daken brandveilig? Nee, er is geen 100% garantie dat een rieten dak brandveilig is. Maar het is goed om te weten dan een rieten dak even gevoelig is voor brand als een pannen dak.

 

Tot slot, hoe zit het met het onderhoud? Net als elk ander dak, moet een rieten dak onderhouden worden. Dat is vitaal voor een lange levensduur. Een jaarlijkse controle op schade en algen en mossen is sterk aan te raden.

Bezoek de link voor meer info : https://www.rietwerk.nl/