Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Zorg

3 redenen om je om te scholen tot verpleegkundige

Veel mensen rijden elke dag met tegenzin naar hun werk. Ze halen er geen voldoening uit, vinden het werk niet (meer) leuk of zitten de hele dag tussen collega’s waar ze niets mee hebben. Waarom zou je daar genoegen mee nemen? Werken doen we een groot gedeelte van ons leven. Een baan waar we op zijn minst niet met tegenzin naartoe gaan, lijkt dus niet teveel gevraagd. Het is nooit te laat om je te laten omscholen. In de gezondheidszorg heerst dynamiek, waardoor geen dag hetzelfde is. Hieronder vind je nog 3 redenen om je te laten omscholen tot verpleegkundige.

Maak het verschil

Uit onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders blijkt dat 27 procent te weinig voldoening uit zijn of haar werk haalt. Meer vrouwen dan mannen ervaren dit. Voldoening kan op meerdere manieren uit je werk halen. Als je maar het gevoel hebt dat je een wezenlijke bijdrage levert aan iets en dat het echt een verschil maakt. Ben je hier naar op zoek en kun je dat niet vinden in je huidige baan? Bekijk dan eens vacatures verpleegkundige. Als verpleegkundige kun je namelijk echt dat verschil maken en het voelen door wat je terugkrijgt van cliënten.

Leren in de praktijk

Je bent al gewend aan het werkende leven en hebt waarschijnlijk niet veel zin om weer full time met de neus in de boeken te zitten. Als je kiest voor de zorg dan bestaat je opleiding voor een groot gedeelte uit praktijk. Je leert en werkt tegelijk en profiteert dus ook meteen een salaris. Dat is voor veel mensen die zich laten omscholen en dus al een salaris gewend zijn wel een aantrekkelijk gegeven.

Dankbaarheid

De dankbaarheid die je terugkrijgt van cliënten is groot. Ga er vanuit dat die groter is dan wanneer je een goede prestatie levert op een kantoor. Deze dankbaarheid is ook van grotere betekenis dan de dankbaarheid die je ervaart in bijvoorbeeld het bedrijfsleven. In de zorg kan je echt iemands leven aangenamer en beter maken. Dat is veel waardevoller dan bijvoorbeeld goede verkoopcijfers te laten zien en dat voel je ook en neem je mee naar huis en in je verdere leven.

https://www.zorgdesq.nl/vacatures-verpleegkundige/