Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Hoe het juiste ontwerp je projectinrichting kan aanvullen

Zoals elke ondernemer weet, is het eindresultaat belangrijk. Maar wat je je misschien niet realiseert is dat de indeling en het ontwerp van je kantoorruimte een grote invloed kan hebben op je resultaat. De juiste kantoorinrichting kan de productiviteit maximaliseren, creativiteit inspireren en een gezonde balans tussen werk en privé bevorderen voor je werknemers. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden bij het ontwerpen of herinrichten van je kantoorruimte.

 

Denk eerst functioneel

Het is belangrijk om na te denken over hoe je werknemers de ruimte daadwerkelijk zullen gebruiken voordat je beslissingen neemt. Als je bijvoorbeeld veel vergaderingen hebt, zul je vergaderzalen of aangewezen vergaderruimtes nodig hebben. Heb je werknemers die de meeste tijd aan de telefoon doorbrengen, dan heb je rustige ruimtes nodig waar ze zich kunnen concentreren. Als je eenmaal weet hoe de ruimte gebruikt gaat worden, kun je gaan nadenken over het ontwerp.

 

Creëer een evenwicht tussen privé en openbare ruimten

Teveel van beide kan funest zijn voor de productiviteit. Werknemers hebben privéruimtes nodig waar ze zich kunnen concentreren en zonder afleiding hun beste werk kunnen doen. Maar ze hebben ook openbare ruimtes nodig waar ze kunnen samenwerken met collega’s, pauzeren en socialiseren. Door het juiste evenwicht te vinden tussen privé en openbare ruimten creëer je een omgeving die zowel individuele productiviteit als samenwerking bevordert.

 

Maak gebruik van natuurlijk licht

Studies hebben aangetoond dat werknemers die toegang hebben tot natuurlijk licht gelukkiger en productiever zijn dan degenen die dat niet hebben. Richt je kantoorruimte zo mogelijk zo in dat elke werknemer toegang heeft tot een raam. Als dat niet mogelijk is, probeer dan zoveel mogelijk natuurlijk licht in de ruimte te verwerken met dakramen of lichtputten 

 

Projectinrichting van Kato projectinrichting

Bij het ontwerpen van een kantoorruimte is het belangrijk om eerst aan de functie te denken. Als je eenmaal weet hoe de ruimte gebruikt gaat worden, kun je gaan nadenken over het ontwerp. Het creëren van een balans tussen privé en openbare ruimtes is cruciaal voor de productiviteit, en gebruik maken van natuurlijk licht zal helpen een gelukkige en gezonde werkomgeving voor je werknemers te creëren. Bij het inrichten van het project kun je ook altijd hulp vragen aan Kato, zij denken mee met een perfecte indeling.

https://katoprojecten.nl/