Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Waarom valt het verkeer?

best digital marketing company

1) Sancties voor zoekmachines

Het eerste dat u moet controleren wanneer het verkeer sterk afneemt, is de kans op sancties voor zoekmachines. Er zijn veel filters die de rangschikking van sites beperken, en ze zijn niet allemaal gemakkelijk te diagnosticeren, maar het is de moeite waard om de analyse te starten door de panelen van de webmaster te controleren en het verkeer van verschillende zoekmachines te vergelijken. Als er op de site een grove overtreding wordt gevonden, verschijnt er informatie over in Google Search Console. Het is vermeldenswaard dat niet alle overtredingen in zoekmachines worden gemeld, maar het is de moeite waard om dit gedeelte te controleren, het kan veel tijd besparen. De reden voor de afname van het verkeer kan zijn updates van algoritmen van zoekmachines – de opkomst van een nieuwe factor, verbetering van de oude.

2) Verdringing door concurrenten

In deze situatie is een geleidelijke afname van het verkeer typerend. Op dit moment is een van de belangrijkste factoren het gebruikersgedrag op de site. Als sites van concurrenten gebruikersproblemen beter kunnen oplossen, gebruiksvriendelijker en breder zijn, kunnen ze na verloop van tijd uw site “verplaatsen”. Daarom is het belangrijk om uw bron voortdurend te verbeteren en andere gerelateerde sites te controleren.

3) Technische fouten

Het verminderen van verkeer als gevolg van “technische” fouten omvat:

  • Indexeringsproblemen – het verlies van bestemmingspagina’s uit de index van zoekmachines of de hele bron als geheel.
  • Wijzigingen op de site – dit kan het gevolg zijn van onjuiste wijziging van URL’s, wijzigingen in inhoud, metatags of assortiment.
  • Het ontstaan ​​van duplicaten, wat leidt tot een afname van de relevantie.
  • Infectie met virussen.
  • Problemen met toegankelijkheid van de site, enz.

4) Andere redenen

De reden kan ook de seizoensgebondenheid van een bepaalde dienst of product zijn, een afname van de vraag naar een product, bijvoorbeeld wanneer een nieuw model wordt uitgebracht. Het type probleem kan op verzoek veranderen. Voordat het verzoek bijvoorbeeld als commercieel werd beschouwd, werd het informatief en kwam de pagina niet overeen met het type document. Als de site in de top staat en er wordt contextueel adverteren voor dezelfde zoekopdrachten uitgevoerd, dan kan een deel van het verkeer dat vroeger afkomstig was van de zoekresultaten, naar advertentieverkeer gaan.

Resultaat

Het verkeer naar de site kan afnemen als gevolg van verschillende acties en dit kan worden veroorzaakt door zowel acties van zoekmachines als van sitevertegenwoordigers. Het belangrijkste is om constant de vinger aan de pols te houden, uw middelen in de gaten te houden en constant te werken om deze te verbeteren.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 
Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-marketing.html