Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Auto’s en Motoren

Op een voordelige manier een bedrijfsauto leasen

Gebruik je voor je werk vaak een auto, denk dan eens na over de keuze om een auto aan te schaffen voor zakelijk gebruik. Een bedrijfsauto leasen kan je in sommige gevallen een stuk minder geld kosten dan een eigen privé auto. Of een auto leasen daadwerkelijk goedkoper voor jou kan zijn, hangt af van een aantal factoren. Als je veel kilometers rijdt in je auto kan een lease auto voordelig zijn, maar rijd je weinig in de auto, dan kan het weer onvoordelig zijn.

De lease auto staat op naam van de leasemaatschappij

In verschillende situaties kunnen mensen kunnen een auto leasen. Vaak worden auto’s geleased door de werkgevers. Dit wordt ook wel auto van de zaak genoemd. Maar ook voor particulier gebruik kan een auto geleased worden. Een lease auto kun je vergelijken met een huurauto. Een leasemaatschappij stelt jou de auto ter beschikking. Wanneer je een bedrijfsauto gaat leasen en je hebt er eentje, is het niet jouw auto. Je maakt gebruik van de auto, maar de auto staat niet op jouw naam of op het bedrijf dat de auto least. De auto blijft op de naam van de leasemaatschappij staan. Vaak is het zo dat je hierdoor ook niet zelf, of het bedrijf waar je voor werkt verantwoordelijk bent voor eventuele mankementen aan de auto, maar dat de leasemaatschappij de verantwoordelijkheid hiervoor draagt.

Een lease auto voor privé situaties gebruiken

Je kunt ervoor kiezen om de bedrijfsauto alleen te gebruiken voor werk gerelateerde dingen, en een andere auto aan te schaffen voor privé gebruik. Maar het is wel zo handig om de lease auto, die je toch al hebt staan, ook voor privé te gebruiken. Als je de zakelijke lease auto hebt en je kiest ervoor om deze ook privé te gebruiken, kan dit niet zomaar. Om dit te mogen doen, moet je belasting betalen. Dit wordt met andere woorden ook wel bijtelling genoemd. Voor iedere gebruiker is de hoeveelheid belasting dat betaald moet worden verschillend.

Bezoek de link voor meer info : http://www.leaseautocentrale.nl/