Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Beauty en verzorging

Facelift, een strakker gelaat.

Zoals het woord het al zegt wordt het gezicht opgelift. Een liquid facelift is een cosmetische huidoperatie, waarbij de verslapte huid en huidspieren van het gezicht op een zodanige manier behandeld worden dat de huid strakker komt te zitten. Je moet het woord niet door de war halen met het faceliften van auto’s. Dit is een vorm van tunen van de auto waarbij veranderingen aangebracht worden aan andersoortige koplampen en achterlichten.

Bij een liquid facelift worden injectables onder de huid geïnjecteerd om rimpels minder zichtbaar te maken of om het natuurlijke volume van je gezicht te herstellen. Hoewel een liquid facelift niet voor altijd effect heeft op je huid, kun je zonder problemen deze behandeling blijven herhalen. Er wordt geen schade aan het lichaam gegeven zoals littekens.

De liquid facelift prijzen variëren van een minder complete correctie tussen de €1000 en €5000 en voor een uitgebreide behandeling €6000,- De kosten liggen zo hoog, omdat de arts gespecialiseerd moet zijn in deze behandelingen. Het is namelijk een operatie zonder te snijden. Echter wordt er wel een scalpel gebruikt om de effecten van natuurlijke huidveroudering minder zichtbaar te maken.

De eerste facelifts werden in de VS en Europa al begin twintigste eeuw uitgevoerd. Toen bestond de behandeling uit het verwijderen van beperkte huid voor en achter de oren om op deze manier het gelaat strakker te trekken. Hierna volgde snelde intreden van het verwijderen van overtollig huid. Er zijn tegenwoordig diverse soorten behandelingen als het gaat om het strakker maken van de gelaatsuitdrukking. Denk hierbij aan het hechten/reven van de halsbandspieren, liposuctie van de hals,peelings en het aanvullen van volume verlies door middel van lipofilling (opvullen met het eigen vet). De ontwikkelingen op het gebied van facelift zijn dus nog in volle gang en er wordt steeds meer mogelijk gemaakt qua technologieën om er een  strakker gelaat aan over te houden.

Bezoek de link voor meer info : http://faceland.nl/

Gerelateerde artikelen

Een meevallertje

Liquid facelift voor verbetering

Hoe moedervlekken verwijderen