Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Beauty en verzorging

Tips tegen rimpelvorming

Het ontstaan van rimpels is een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd produceer je minder onderhuids bindweefsel en elastine. Als je je huid veel blootstelt aan de zon vindt er extra afbraak van elastine plaats.  De huid zal hier uiteindelijk slapper worden wat leidt tot rimpelvorming. We geven je in dit artikel graag wat tips om rimpels te verminderen en voorkomen.

 

Bescherm jezelf tegen de zon

 

De oorzaak van rimpels komt voor 90% door UV-straling. Gebruik dus altijd zonnebrandmiddel en draag bij hevige of langdurige blootstelling aan de zon een hoed of een pet.

 

Natuurlijke botoxbehandeling

 

Rimpels ontstaan meestal op de plekken waar jij je gezichtsspieren het meeste gebruikt. Bekijk jezelf eens in de spiegel en let goed op hoe jij je gezicht beweegt terwijl je praat. Je kunt proberen om je gezichtsuitdrukkingen iets te beheersen wanneer het niet echt nodig is. Het kan natuurlijk zijn dat echte botox kosten te hoog voor je zijn. Mocht je wel echte botox willen is er altijd wel een mooie botox aanbieding ergens te vinden.

 

Slaap op je rug

 

Slapen is heerlijk en ook top voor je huid. Let alleen wel op hoe je slaapt. Als je op je zij of buik ligt, is je gezicht tegen het kussen aangedrukt wat weer tot rimpels kan leiden. Om dit te voorkomen adviseren we je om op je rug te liggen.

 

Eet je rimpels weg

 

Eet altijd voldoende groente en fruit, drink veel water, groene thee en eet regelmatig superfoods. Deze voedingsmiddelen bevatten veel antioxidanten die je lichaam helpen te beschermen tegen vrije radicalen. Daarom bevatten veel antirimpelcrèmes ook antioxidanten.

 

Eet gezonde vetten

 

Omega 3 vetzuren zijn gezonde vetten met talloze gezondheidsvoordelen. Deze vetzuren zitten vooral in chiazaad, lijnzaadolie, walnoten en algen. Je kunt de vetzuren ook in tabletvorm slikken.

 

Minder huid aanrakingen

 

Zorg ervoor dat je je huid zo min mogelijk aanraakt. Hiermee voorkom je niet enkel de verspreiding van bacteriën, maar ook beschadiging van je huidcellen.

Bezoek de link voor meer info : https://faceland.nl/