Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Gezondheid

Het vinden van de juist hoortoestellen

Dat u hoortoestellen nodig heeft, heeft u vaak zelf niet door. Uw gehoor verslechterd langzamerhand, daardoor heeft u zelf minder door dat er een groot verschil ontstaat. Het is dan ook slimmer om een gehoortest te laten doen als iemand opmerkingen heeft over uw gehoor. Het is ook van belang dat u zelf let op of u dingen goed verstaat en of u verschillende geluiden nog wel goed hoort. Bij de gehoorspecialist zullen zij een gehoortest uitvoeren en u vervolgens wel of geen hoortoestellen aan bevelen. U kunt ervan uit gaan dat het advies van een professional klopt. Vaak zijn hoortoestellen een betere optie dan een operatie. De hoortoestellen worden steeds beter en mooier gemaakt, zo zijn ze soms al niet eens meer te zien, dat is natuurlijk erg fijn.

Goede hoortoestellen

U moet af en toe uw gehoor laten checken als u hoortoestellen heeft, misschien moet u nieuwe. Als u nog geen hoortoestellen heeft, kunt u opletten met harde geluiden. Door te hard geluid wordt uw gehoor slechter. Iedere keer dat u een hoge toon hoort, een piep, dan verliest u een toon, deze kunt u dan niet meer horen. Dit komt omdat de haartjes in uw oor, die de trillingen doorvoeren, worden aangetast. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om gehoorschade en hoortoestellen te voorkomen kunt u bijvoorbeeld oordopjes dragen naar de club of naar een festival.

Muziek

Veelal merken mensen dat ze minder tonen in muziek horen, dit is een goede indicatie dat u hoortoestellen nodig heeft. Zodra u ze heeft kunt u weer volledig genieten van uw muziek, dat is natuurlijk erg fijn. Een andere indicator is dat u vaak aan mensen vraagt om te herhalen wat zij tegen u zeiden, dit kan in een hele rumoerige winkel zijn bijvoorbeeld.