Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Groothandel

Behoud de kwaliteit van uw machines met onthardingszout

Merkt u dat de kwaliteit van uw machines omlaag gaat? De kwaliteit van machines kan behouden worden door middel van goed onderhoud. Een van de delen van het onderhoud bestaat uit het weghalen van kalkaanslag. Kalkaanslag kan voorkomen in de leidingen en kan bij een ophoping leiden tot verstoppingen. Om kalkaanslag tegen te gaan kunt u gebruikmaken van onthardingszout.

Het ontstaan van kalkaanslag

Kalkaanslag is iets wat vaak voorkomt. Dit komt doordat er vaak hard water gebruikt wordt in machines. Hard water is water waarin veel kalk voorkomt. Dit water is niet schadelijk of gevaarlijk voor mensen, maar kan bij machines wel problemen opleveren. Het is dus belangrijk om rekening te houden met kalkaanslag om zo een betere kwaliteit van de machine te kunnen behouden. Met behulp van onthardingszout wordt het water onthard. De kalkelementen worden uit het water gehaald waardoor er ook minder kalk in de machine kan ontstaan. De effecten zijn meteen zichtbaar en de machines zullen weer werken zoals voorheen.

Het beste zout om te gebruiken

Niet ieder soort zout kan gebruikt worden tegen kalkaanslag. Speciaal onthardingszout van H. van Namen B.V reinigt het beste omdat het voor het grootste gedeelte uit zuiver zout bestaat. Andere soorten zout kunnen meer kwaad dan goed doen. Keukenzout lijkt bijvoorbeeld wel op onthardingszout, maar heeft een andere textuur. Hierdoor kan dit gaan klonteren en schade aanrichten aan de machines.

Plaats een bestelling en krijg de kwaliteit terug

Het gebruik van onthardend zout heeft dus veel voordelen. Door kalk tegen te gaan zullen machines beter werken en ook meer energie besparen. Als u problemen ondervindt met uw machine is het dus aan te raden om te controleren op overtollig kalk. Bij kalkaanslag bestelt u via H. van Namen B.V het beste onthardingszout dat past bij uw situatie. Uw machines zullen hier zeer blij mee zijn! 

https://www.vannamen.nl/