Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Hobby en vrije tijd

Leuk en gezond!

Gezond leven is natuurlijk voor iedereen van groot belang. Het is heel belangrijk dat je van alle verschillende soorten vitamines genoeg binnenkrijgt. Zeker voor risicogroepen is het erg belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen. Of het nou gaat om ouderen of jongeren, het maakt niet uit. Iedereen zou gezond moeten leven. Vooral bij jonge kinderen moet er goed op gelet worden dat zij voldoende vitamines binnen krijgen.

 

Ouders hebben hierin de grootste verantwoordelijkheid. De ouders moeten ervoor zorgen dat hun kinderen voldoende vitamines binnen krijgen. Belangrijke vitamines zijn natuurlijk vitamine C, vitamine B12 en vitamine D. Al deze vitamines zijn van belang om binnen te krijgen wil je een gezond lichaam hebben en onderhouden. Ook voor de ontwikkeling van het kind is het heel erg belangrijk. Kinderen moeten gewoon genoeg vitamines binnen krijgen. De meeste vitamines krijg je binnen door eten en drinken of vitaminepillen. Er zijn echter ook uitzonderingen. Vitamine D, vitamine D krijg je binnen door zonlicht. Daarom moet je als kind voldoende buiten komen wanneer de zon schijnt. Je moet minimaal een half uur buiten zijn om voldoende vitamines binnen te krijgen. De beste momenten om genoeg Vitamine D binnen te krijgen zijn tussen elf uur in de ochtend en drie uur in de middag.

 

De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ouders van de kinderen en bij de school van de kinderen. Zij moeten ervoor zorgen dat de kinderen elke dag buiten kunnen spelen. Zorg er daarom als volwassenen voor dat er een reden voor de kinderen is om naar buiten te gaan. Wanneer er buiten niks leuks te doen is zullen ze ook niet zo snel naar buiten gaan natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan magic circle trampolines om de kinderen op te laten spelen. Je kan natuurlijk ook een andere trampoline kopen. Naast de trampoline zijn er natuurlijk genoeg andere activiteiten. Ga lekker voetballen op een veldje of verzorg andere buitenactiviteiten. Het is heel makkelijk om buiten wat leuks te doen.

 

Bezoek de link voor meer info : https://www.trampolines.nl/