Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Bedrijven

Verstandhouding tussen werkgever en werknemer

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je bij een bepaald bedrijf aan het werk bent. Het kan een bedrijf zijn met een product waar jij veel gevoel mee hebt, er werken veel bekenden of het salaris is gewoonweg goed te noemen. Wat misschien wel het belangrijkste is in je professionele leven is het plezier hebben in wat je elke dag weer doet. Als je iets doet waar je plezier in hebt is het ook waarschijnlijker dat je iets doet waar je goed in bent. Er zijn uiteraard verschillende soorten plezier te benoemen. Naast successen behalen in je werk is ook de sfeer erg van belang voor het hebben van plezier. Je kunt heel goed zijn in wat je doet maar als alles eromheen minder gaat zul je ook minder plezier hebben.

 

Wanneer jij een bepaalde activiteit moet doen stop je hier uiteraard de nodige energie in. Je investeert tijd en moeite in bijvoorbeeld een vrij groot project. Je wilt dan ook een bepaald rendement zien, dit zorgt dan ook weer voor extra plezier. Als iemand iets met plezier doet, doet diegene het ook vaak met passie en zal hij of zij net dat beetje extra geven wat nodig is om een goed resultaat te behalen.

 

Het is wel van belang om je personeel de ruimte te geven en dus een bepaalde vrijheid te geven. Een gedwongen omgeving werkt niet bevorderlijk. Als werkgever is het daarom van belang goed het verschil te zien tussen dringend en belangrijk. Iets kan heel dringend zijn maar wel minder belangrijk. Andersom hoeft iets belangrijks ook weer niet heel dringend te zijn. Voor elke werknemer is wat belangrijk is weer anders. Door dingen, zoals de urenadministratie, door de werknemer zelf in te laten vullen bouw je ook samen een bepaalde vertrouwensband wat weer een gevoel van vrijheid geeft. Een goede vertrouwensband tussen werkgever en werknemer is goud waard.

 

Het is ook van belang een goede personeelsplanning te hebben. Wanneer jij de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plek hebt zitten zal dat al heel veel goed doen voor je onderneming.

 

Bezoek de link voor meer info : https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home

Gerelateerde artikelen

Martin Audio maakt van elk evenement een professioneel event

Skiën in Oostenrijk

Isolatie spouwmuur aanbrengen verlaagt uw energiefactuur.