Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten als je een terrasoverkapping gaat aanschaffen?

Het is heerlijk om een terrasoverkapping in je tuin te hebben. Je kan uren in de tuin zitten zonder dat je last hebt van de zon of van de regen. Echter moet je zorgen dat je wel goed voorbereid bent als je een overkapping gaat aanschaffen. Je moet goed weten wat je wilt en wat er mogelijk is.

 

Materialen

Er zijn veel verschillende soorten hout waar je uit kan kiezen als je een overkapping laat bouwen. Wil je hout dat lang meegaat dan kan je het beste kiezen voor een overkapping van harthout. Echter is dit ook verreweg het duurste. Douglashout is ook een goede optie omdat het ook duurzaam is, maar toch iets goedkoper is dan harthout. Het voordeel van Douglashout is dat je het niet meer hoeft te behandelen. Andere houtsoorten moeten vaak wel nog behandeld worden. Deze moeten ook regelmatig bijgehouden worden om te voorkomen dat de overkapping gaat verweren.

 

Plaatsing

Als je een overkapping gaat plaatsen moet je goed nadenken over de fundering van de overkapping. Je hoeft niet per se een hele fundering te plaatsen, maar de palen moeten wel goed en stevig in de grond staan. Vaak laat de leverancier weten wat er nodig is om de palen goed te plaatsen. Bij het bepalen van de plaats moet je ook rekening houden met de verhouding tussen de grootte en het aantal palen. Terrasoverkapping Brabant plaats jouw overkapping zelfs van A tot Z. Zodat jij je niet meer druk hoeft te maken over alle technische aspecten en alleen maar hoeft te kijken wat jij mooi vindt.

https://degoedkoopsteveranda.nl/terrasoverkapping-brabant/