Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Bedrijven

Zeilschoenen voor alle omstandigheden

Nietsontziende golven spatten tegen de zeilboot aan. Het is alle hens aan dek en alle zeilen bijtrekken. Het is een kwestie van alert blijven en de juiste beslissingen maken. Er is haast geen sport waarbij men zo in het moment leeft als bij zeilen. Zeker bij wat spannendere weersomstandigheden en vaarwater. In dat geval zijn goede zeilschoenen wel heel prettig. Het geeft de goede grip, het houdt de voeten droog en zijn ademend. Een goed voorbeeld van zeer prettige zeilschoenen zijn de Dubarry bootschoenen. Deze zeilschoenen zijn bestand tegen elke omstandigheid, dus ook de zwaarst denkbare. Het is dan ook niet gek dat juist deze zeilschoenen te vinden zijn in het assortiment van de totaalaanbieder op het gebied van zeilen: Vreeken. Ze zijn zowel online te bestellen als te koop in de fysieke winkel in het idyllische Loosdrecht.

Zeilen op zout water

Het mooie van Dubarry bootschoenen is dat deze zeilschoenen tegen veel bestand zijn. Dus ook als u wilt zeilen op zout water, zijn deze zeilschoenen een goede keuze. Het is echter wel verstandig om na een zeiltocht uw schoenen even af te nemen met wat water en het vuil eraf te borstelen met een hiervoor geschikt borsteltje. De schoenen zijn tenslotte gemaakt van leer. En leer heeft onderhoud nodig. Mits u de schoenen onderhoudt, kunt u er jaren plezier van hebben.

Materiaal van de zeilschoenen

De Dubarry bootschoenen zijn gemaakt van een speciaal leer dat snel droogt, namelijk: het Dryfast Drysoft leer. De laars is van binnen gemaakt van Goretex. Dit heeft een ademend karakter. Ook zorgt het voor comfortabel warme voeten. De Dubarry bootschoenen zijn hiervoor dus ook zeer geschikt om gedragen te worden tijdens de wat koudere zeiltochten en bij wat heftigere weersomstandigheden. Al zijn ze uiteraard ook gewoon heel comfortabel en prettig te dragen als u ervoor kiest om te zeilen op wat rustiger vaarwater. Alles kan met deze zeilschoenen, maar niets moet.