Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten bureaustoelen

Burostoelen zijn een eenvoudig maar belangrijk meubelstuk. De juiste stoel kan je productiever en comfortabeler maken, en het is zelfs mogelijk om een ​​goede bureaustoel te vinden die ook je rug gezond houdt. Er zijn zoveel soorten bureaustoelen waar je uit kunt kiezen. Deze omvatten de traditionele bureaustoelen, rollende bureaustoelen en ergonomische bureaustoelen.

Traditionele bureaustoelen

Traditionele bureaustoelen zijn het meest voorkomende type stoel in kantoren. Ze hebben een rugleuning en een zitting die kunnen draaien, met wielen zodat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Sommige hebben ook armleuningen waar je ellebogen op kunnen rusten als je een minuut of twee wilt ontspannen. Deze bureaustoelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar de keuren van de meest traditionele bureaustoelen zijn zwart en grijs. Je kunt zelf bepalen welke kleur het beste bij je kantoor of stijl past.

Rollende bureaustoelen

Rollende bureaustoelen zijn het meest populaire type bureaustoel. Ze zijn handig voor mensen die veel op kantoor moeten bewegen, zoals mensen die in een open omgeving werken of vaak uit hun stoel moeten opstaan ​​om collega’s te ontmoeten. Rollende bureaustoelen zijn echter misschien niet de beste optie voor mensen die elke dag lange uren aan hun bureau zitten. Hoewel sommige modellen zijn voorzien van hoogteverstelling en zwenkwielen, kunnen deze aanpassingen na langdurig gebruik je onderrug belasten. Bovendien bieden veel rolstoelen helemaal geen ondersteuning voor lendenwervels of knieën, wat betekent dat als je een slechte houding, zwakke kernspieren of beide hebt, dit na verloop van tijd tot pijn kan leiden.

Ergonomische stoelen

Ergonomische stoelen hebben een meer rechtopstaande rugleuning en een voorgevormde zitting. Een stoel met deze eigenschappen kan rugpijn helpen voorkomen, omdat het de houding rechtzet en een goede uitlijning van de wervelkolom bevordert. Bovendien helpt het het bekken in neutrale stand te houden. Daarnaast is de zitting van een ergonomische stoel breder dan bij de meeste bureaustoelen, waardoor je deze neutrale houding makkelijker gedurende de werkdag kunt volhouden. Verder is de rugleuning van een ergonomische stoel hoger dan die van andere modellen, zodat je niet onderuitgezakt over je bureau of toetsenbord hangt wanneer je deze thuis of op het werk gebruikt. Deze hoogteverstelling zorgt ook voor meer ondersteuning van de ruggengraat wanneer je de hele dag rechtop voor je computerscherm of monitor zit. Er zijn geen harde randen die wrijven tegen gevoelige gebieden langs je nek of onderrug terwijl je in deze bureaustoel zit.

Gerelateerde artikelen

De beste camera’s bij de achteruitrijcamerawinkel

No Cure No Pay incassobureau inschakelen?

Led Design Holland is veel meer dan een led-expert