Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Bedrijven

Thuis je bloeddruk en bloedsuiker meten?

Geeft de dokter je advies je bloeddruk te meten, of ben je gewoon nieuwsgierig of bezorgd over je bloeddruk. Dan kan je tegenwoordig bloeddrukmeters kopen om thuis je bloeddruk te meten.

Bloeddrukmeter Er zijn oneindig veel redenen om je bloeddruk te meten, maar zorg er wel voor dat je een betrouwbare bloeddrukmeter koopt. Een bloeddrukmeter kopen is namelijk niet iets dat je dagelijks doet. Er bestaan twee soorten bloeddrukmeters. De bloeddrukmeters om thuis te gebruiken zijn pols- en bovenarmmeters. Bovenarmeters zijn aanbevolen omdat dit soort bloeddrukmeters minder gevoelig zijn voor afwijkingen en fouten. Een bloeddrukmeter kopen kan je doen met behulp van de organisatie Dabl. Dit is een organisatie die verschillende types bloeddrukmeters heeft getest. Hierbij geven de kleuren groen (aanbevolen), oranje (twijfelachtig) en rood (niet aanbevolen) aan of de bloeddrukmeters betrouwbaar zijn.

Bloeddrukwaarden kunnen nogal verschillen. Er is namelijk al een verschil te zien wanneer de bloeddruk wordt gemeten bij de huisarts of wanneer je het zelf thuis meet. De bloeddruk bij de arts zal hoger liggen, dan wanneer je zelf een meting doet. Echter is de bloeddruk dan wel sneller verhoogd. Thuis is de bloeddruk verhoogd als de bovendruk boven de 135 mmHg ligt. Een meting is echter maar een momentopname. Er kan pas een hoge bloeddruk worden geconstateerd wanneer er uit meerdere metingen diezelfde bovendruk wordt gemeten.

Bloedsuikermeter Naast het meten van je bloeddruk, kan je tegenwoordig ook je bloedsuiker meten met behulp van bloedsuikermeters. Dit is vooral handig voor mensen die diabetes hebben. Je bloedsuiker meten is in zo’n situatie onmisbaar. Echter is het voor mensen die geen diabetes hebben ook belangrijk om af en hoe hun bloedsuiker te meten. Bij het meten van je bloedsuiker kan je namelijk zien of je bloedsuikergehalte in evenwicht is. Je lichaam zou dit in principe automatisch moeten doen, maar bij diabetes is er geen evenwicht in het lichaam. Hierdoor is het verlagen van de bloedsuiker van belang.

Bezoek de link voor meer info : https://shopvoorgezondheid.nl/

Gerelateerde artikelen

Website laten maken

Achteruitrijcamera in je auto

Goed voor de ontwikkeling