Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Internet marketing

Soorten e-commerce platformen voor jouw bedrijf

E-commerce is tegenwoordig onmisbaar als je bijvoorbeeld een webshop wilt implementeren. Een goed e-commerce platform is in dan ook onmisbaar. Een e-commerce platform is een softwareapplicatie welke je helpt bij het opbouwen van een webwinkel. Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende e-commerce platformen op de markt. Het is dan lastig om een juiste keuze te maken voor jouw bedrijf. Je zult op zoek moeten gaan naar een platform dat aansluit bij jouw toekomstwensen en organisatie. Gelukkig bestaan er daarom e-commerce bureaus. Een e-commerce bureau heeft ervaring met e-commerce activiteiten en weet dus precies wat belangrijk is.  

Welke soorten e-commerce platformen bestaan er? 

Of je nu hulp krijgt van een e-commerce bureau of zelf aan de slag gaat, het is belangrijk om te weten welke e-commerce platformen er bestaan. Grofweg bestaan er drie verschillende soorten. Allereerst is er het open source e-commerce platform, waarbij de code openbaar beschikbaar is. Je kunt deze dus helemaal naar eigen wens aanpassen. Zo kun je zelf volledig de controle houden, maar wel is technische kennis vereist. Je kunt ook kiezen voor Software-as-a-service (SaaS) e-commerce, waarbij je de software niet zelf hoeft te beheren. De SaaS-aanbieders bieden een compleet pakket aan, waardoor er minder technische kennis vereist is. Je kunt tot slot ook kiezen voor headless commerce. Hierbij staat de frontend, het deel van de website dat voor bezoekers zichtbaar is, los van het backend (beheergedeelte). 

Flexibele e-commerce platform Magento 2 

Een voorbeeld van een open source e-commerce platform is Magento 2. Je kunt dus zelf aanpassingen doen aan het systeem, waarbij je ook hulp kunt krijgen van de ontwikkelaars. Een ander groot voordeel van Magento2 is dan het admin panel erg gebruiksvriendelijk is. Je kunt zo makkelijk je klanten, bestellingen en productdata beheren. Daarnaast is het admin panel ook geschikt voor op een mobiele telefoon. Tot slot kan Magento 2 ook goed gekoppeld worden aan al je andere bedrijfssystemen.  

Shopware 6; gebruiksvriendelijk en flexibel 

Een ander open source e-commerce platform is Shopware. Shopware 6 is de laatste versie van dit flexibele platform en is volgens de nieuwste technieken uitgebracht. Shopware staat erom bekend erg gebruiksvriendelijk te zijn. Het beheerpaneel van Shopware 6 is dan ook eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te bedienen. Daarnaast kun je Shopware 6 ook goed koppelen met andere systemen en platformen, zoals bijvoorbeeld ERP systemen of verzendsystemen. Tot slot kan het platform makkelijk aangepast en uitgebreid worden met nieuwe functionaliteiten. Wel zo fijn, met de snelle ontwikkelen op het gebied van e-commerce.  

https://www.ecomwise.com/