Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Kinderen

Lichamelijke voordelen van fietsen

Lichamelijke voordelen van fietsen

Er zijn zoveel verschillende soorten oefeningen die je kunt doen voor een gezond hart. Er is één soort oefening die beter is dan de rest en dat is fietsen. Als je je hart en lichaam gezond wilt houden, is fietsen een goede keuze. Het is leuk, gemakkelijk voor je lichaam en kost niet veel tijd. Daarnaast is fietsen een sport voor alle leeftijden. Een senior kan op haar oma fiets rijden en een jongere kan op hun mountainbike rijden. Dit heeft allebei dezelfde voordelen.

Het is goed voor je longen en het vermindert stress

Fietsen is een geweldige manier om een ​​frisse neus te halen en je longcapaciteit te verbeteren. Het helpt ook bij de ademhaling en de cardiovasculaire gezondheid. Fietsen kan goed zijn voor je hart, maar het is ook geweldig om stress te verminderen. Het kan je helpen te ontspannen, beter te slapen en je duidelijker te concentreren. Maak een ritje met een vriend of familielid die ook geïnteresseerd is in fietsen. Dit zal helpen om de ervaring aangenamer te maken en zo zie je het minder als sporten. Rijd als het mooi weer is. Als je niet graag naar buiten gaat, lijkt buiten rijden misschien te veel werk. Er zijn ook tal van indoor opties beschikbaar, zoals een hometrainer. Dit mag je er niet van weerhouden om minstens één of twee keer per week naar buiten te gaan. Een ander voordeel van fietsen is dat het gemakkelijker is dan tijdens de zomermaanden over het hete trottoir te rennen. Je kunt ook je benodigdheden zoals een portemonnee tasje meenemen tijdens het fietsen. Zo kun je ergens bij een restaurant pauzeren en een koffie drinken als je een lang stuk aan het fietsen bent. Stel ook een afspeellijst samen met nummers die je op verschillende momenten tijdens je rit kalmeren en energie geven.

Het kan je helpen beter te slapen

Lichaamsbeweging is een natuurlijke manier om je te helpen slapen. Mensen die ongeveer 30 minuten per dag bewegen, hebben minder moeite om in slaap te vallen, slapen langer en voelen zich meer uitgerust dan degenen die niet trainen. Fietsen kan goed zijn voor hart en longen. Dit zijn twee organen die een belangrijke rol spelen bij het krijgen van voldoende herstellende slaap. Fietsen heeft ook een lage impact op de gewrichten, dus het kan helpen bij het verlichten van pijn veroorzaakt door artritis of andere gewrichtsproblemen. Een ander voordeel van fietsen is de kosteneffectiviteit. Je hebt geen speciale apparatuur of lidmaatschapskosten nodig om aan de slag te gaan. Je kunt gewoon je fiets pakken en gaan. Je kunt zelfs boodschappen doen op de fiets en alles meenemen in een boodschappentas met rits. Je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de kosten van benzine, dus dat scheelt.

Fietsen is een goed idee voor training

Fietsen is goed voor je hart. Fietsen kan het risico op coronaire hartziekten met bijna de helft verlagen. Terwijl je trapt, werken de spieren in je benen om bloed door je lichaam te pompen en ook om zuurstof te transporteren naar waar het nodig is. Regelmatig fietsen helpt de bloedsomloop te verbeteren. Dit maakt het gemakkelijker voor je om voldoende zuurstofrijk bloed door het lichaam te krijgen. Dit betekent dat zelfs als je lijdt aan een hoog cholesterolgehalte of andere cardiovasculaire risicofactoren, fietsen kan helpen voorkomen dat ze erger worden. Fietsen is ook goed voor je longen. Regelmatige fietsers rapporteren verbeteringen in de ademhalingscapaciteit en hebben minder last van piepende ademhaling tijdens het sporten in vergelijking met niet-fietsers.