Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Vervoer en transport

Hoe vindt je een nette Schipholtaxi

Hoe vindt je een nette Schipholtaxi?

Een nette en betrouwbare Schipholtaxi is niet moeilijk meer te vinden. Je vindt deze namelijk bij ons op ‘Schipholtaxi.Amsterdam’. Het betrouwbare en ruim ervaren team doet er namelijk alles aan om jou met een nette en professionele taxirit te vervoeren van en naar het drukke vliegveld Schiphol. En dit tegen een betaalbare heldere prijs, want er is – jammer genoeg – in het verleden voldoende onrust en ruzie geweest over zogenaamde woekerprijzen van onbetrouwbare taxivervoerders. Schipholtaxi Amsterdam wil het beste voorbeeld zijn voor jou en voor de andere Schipholtaxi’s.

 

Eerste taxi in Nederland reed in Amsterdam

De geschiedenis van Schipholtaxi’s gaat al ver terug. Voor alles is een eerste keer. Ergens moet er natuurlijk een eerste taxi in Nederland zijn geweest. Volgens gegevens, die bekend zijn, reed het eerste vervoersmiddel dat personen vervoerde als taxi zijnde rond in Amsterdam. Dit zou in het jaar 1905 zijn geweest, dit is inmiddels alweer een hele tijd geleden. De eerste taxivergunning is overigens in 1909 uitgegeven. En wederom was dit in onze mooie drukke hoofdstad Amsterdam. Daar waar inmiddels ook één van de drukste vliegvelden van Europa is ontstaan. Het nu welbekende Schiphol.

 

Tip: Bespaar ook op je taxikosten kijk eens op Schipholtaxiservice Amsterdam

 

Ontstaan van Schiphol

De naam Schiphol werd al terug gevonden op een perkamenten brief uit 1447. Waar de naam precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Er bestaan meerdere theorieën over. Pas in 1916 werd er een eerste goedkeuring verleend om er een vliegveld in te richten. Weliswaar een militair vliegkamp. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het terrein steeds uitgebreid, tegen het einde van de oorlog was Schiphol maar liefst 76 hectare groot. Na deze oorlog in 1919 werden de eerste passagiers vervoerd. Waarschijnlijk bestonden de Schipholtaxi’s al, want de eerste taxi reed immers al in 1905.

 

Vandaag de dag veel Schipholtaxi’s

De eerste passagiersaantallen van de Schiphol vliegtuigen zijn bekend vanaf 1920, dit waren er destijds 440. En eigenlijk is het niet te bevatten dat het aantal Schiphol reizigers zo enorm gegroeid is in de afgelopen jaren. Voor 2015 zijn er namelijk 58.200.000 passagiers geregistreerd. Uiteraard moeten deze reizende mensen, zoals ook jij, allemaal van en naar Schiphol gebracht worden. En Schipholtaxi Amsterdam wil hier graag een goede en professionele rol in spelen.

Bezoek de link voor meer info :