Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Auto’s en Motoren

Een tweedehands auto leasen

Een leaseauto hoeft niet altijd schoon gewassen uit de garage te komen. Ben je op zoek naar iets goedkopers, dan is een tweedehands leaseauto misschien een optie. Toch is het juist met tweedehands leaseauto’s belangrijk om de kleine lettertjes goed te lezen en in je hoofd een goede rekensom te maken.

 

Voordelen nieuwe leaseauto

Bij een nieuwe leaseauto ben je over het algemeen standaard verzekerd van een aantal jaar zorgeloos rijden. In een leasecontract zijn de kosten voor onderhoud en reparatie vrijwel standaard voor de kosten van de verhuurder. Valt de uitlaat dus onverhoopt onder je auto vandaan, dan kun je hem fluitend naar de garage rijden, of laten rijden. In principe krijg je binnen 72 uur een nieuwe auto, dus je hoeft hem niet eens lang te missen. Verder heeft een leaseauto nog meer voordelen. Je hoeft niet alle kosten bij elkaar op te tellen voor verzekeringen, belastingen, afschrijving op je auto en nog meer. Per maand betaal je een vast bedrag en dat blijft ook zo. 

Waar je op moet letten bij een tweedehandse leaseauto

Het is natuurlijk het fijnste dat dit bij een tweedehands leaseauto ook zo zou zijn, maar dat is niet altijd het geval. Eerst maar het grote voordeel van tweedehands leasen: het is een stuk goedkoper en vaak zijn de auto’s die je krijgt ook nog in prima staat. Het nadeel is dat zeker bij de echt goedkope leaseauto’s je wel zelf opdraait voor eventuele schade en onderhoud. En laat dat nu net bij een oudere auto een veelvoorkomende kostenpost zijn. Dan kun je wel een mooie tweehands Citroen Berlingo leasen voor een klein bedrag, maar als de auto spontaan in de garage beland moet je én de auto gewoon doorbetalen én je krijgt ook nog eens de rekening voor het onderhoud. En een vervangende auto staat er over het algemeen ook niet voor je klaar.

Bedenkt dus goed van te voren wat je het zwaarste wilt laten meewegen. Een lage maandprijs, of een iets duurdere met de verzekering dat je later niet met een gepeperde rekening wordt geconfronteerd.

Bezoek de link voor meer info : http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen