Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Auto’s en Motoren

Theorie-examen auto en motor in Nederland halen met 123-theorie

In Nederland moet iedereen die een rijbewijs wil halen eerst het theorie examen halen. Zowel het auto- als motortheorie-examen wordt afgenomen door het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). De examens zijn computergestuurd en beschikbaar in het Nederlands en verschillende andere talen. Het is zelfs mogelijk een tolk aanwezig te hebben tijdens het examen.

Auto theorie examen

Ter voorbereiding op het auto theorie examen kan men gebruik maken van verschillende studiematerialen zoals boeken, theoriecursussen en oefenexamens. Het examen bestaat uit in totaal 65 verschillende soorten vragen. Denk hierbij aan meerkeuzevragen, sleepvragen, invulvragen en hotspotvragen. Het theorie examen worden afgelegd binnen de toegewezen tijd van 30 minuten. Wanneer je meer tijd nodig hebt om het examen te maken kan je een examen met extra tijd aanvragen, het examen moet dan worden afgelegd binnen de toegewezen tijd van 45 minuten. Het theorie examen bestaat uit 3 onderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Binnen deze onderdelen kunnen de vragen gaan over verkeersregels, verkeersborden en verkeerssituaties.

Motor theorie examen

Ter voorbereiding op het motortheorie examen kunnen personen gebruik maken van verschillende studiematerialen, waaronder boeken, theoriecursussen en oefenexamens. Het examen bestaat uit 50 vragen en moet worden afgelegd met minimaal 44 juiste antwoorden binnen de toegewezen tijd van 30 minuten. De vragen gaan over verkeersregels en verkeersinzicht.

Na het behalen van het theorie examen kunnen personen een praktijkexamen boeken bij een CBR-testcentrum. Voordat je op kan voor het praktijkexamen moet je autorijlessen hebben gevolgd bij een rijschool om vertrouwen op te bouwen en ervaring op te doen op de weg.

Vergroot je kans tot slagen met 123-theorie

Om je kansen om te slagen voor het theorie examen te verbeteren kan je meedoen met de eendaagse theoriecursus van 123-theorie. Deze theoriecursussen worden zowel voor de auto theorie als voor de motor theorie aangeboden. Tijdens de theoriecursus van 123-theorie volg je een uitstekende theorieles. Volgend op de theorieles zal je gaan oefenen met oefenexamens om een gevoel te krijgen voor het soort vragen dat wordt gesteld. Het aanschaffen van studiemateriaal is niet nodig, alle benodigdheden zijn aanwezig.  123-theorie is altijd op de hoogte van wijzigingen in de verkeersregels en van recente ontwikkelingen in de verkeerspsychologie. De theoriecursussen zijn dan ook altijd up-to-date.

https://www.123-theorie.nl/