Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Dienstverlening

Deze 3 tips helpen zorginstellingen bij het beveiligen van hun dossiers

Het beveiligen van dossiers is een heel erg belangrijke taak voor iedere zorginstelling.  In deze dossiers staat namelijk vrijwel altijd erg vertrouwelijke informatie over patiënten die niet zomaar door iedereen gezien mag worden. Het is daarom ook van groot belang dat deze persoonlijke dossiers goed beveiligd worden. Goede beveiliging in de zorg houdt zich hier dus ook mee bezig. Zorginstellingen kunnen een aantal belangrijke dingen doen die hen kunnen helpen bij het beveiligen van de dossiers van hun patiënten. Het is belangrijk dat zorginstellingen daarom ook de volgende drie tips op zullen volgen. Hierdoor kunnen patiënten in deze zorginstelling er zeker van zijn dat niemand zomaar toegang heeft tot hun vertrouwelijke informatie. 

 

Tip 1: Zorg dat er altijd beveiligers aanwezig zijn

Het is voor iedere zorginstelling van groot belang dat er altijd voldoende beveiligers aanwezig zijn. Dit is niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat de medewerkers en de patiënten veilig zijn, maar ook om te zorgen dat de dossiers ten alle tijden veilig zullen zijn. Goede zorgbeveiliging kan namelijk de ruimtes waarin de patiëntendossiers zich bevinden beveiligen. Ook kunnen zij de computers of laptops beveiligen waarop deze dossiers ook te vinden zijn. Op deze manier kunnen er geen mensen in de ruimte komen, die hier niet horen te komen. De beveiliging heeft dus een erg belangrijke taak bij het beveiligen van de dossiers van alle patiënten.

 

Tip 2: Bewaar dossiers op één plek

Het is ook van erg groot belang dat alle dossiers van de patiënten op één vaste plek bewaard worden. Op deze manier kun je er namelijk zeker van zijn dat er altijd iemand is die deze dossiers goed kan beveiligen. Wanneer er een dossier blijft liggen op een balie, is de kans erg groot dat iemand die dit eigenlijk niet mag zien in aanmerking komt met het dossier. Dit moet voorkomen worden en hierdoor is het dus van groot belang om de dossiers ten alle tijden op een vaste plek te bewaren. Hier kunnen zij bovendien ook erg goed beveiligd worden door alle beveiliging.

 

Tip 3: Zorg dat iedereen de regels kent

Het is tot slot ook erg belangrijk om er zeker van te zijn dat iedereen in de zorginstelling de regels kennen die hier gelden. Op deze manier kun je er namelijk voor zorgen dat niemand zomaar met belangrijke en vertrouwelijke dossiers gaan rondlopen die eigenlijk in een bepaalde ruimte zouden moeten blijven. Het is niet de bedoeling dat dit gebeurt. Daarom is het ook van groot belang dat dit voorkomen wordt. Je kunt dit het makkelijkst voorkomen door ervoor te zorgen dat de regels bij al het personeel duidelijk zijn. 

 

https://www.g4s.com/nl-nl/beveiliging-in-de-zorg