Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Dienstverlening

Veel voorkomende fouten die elektriciens maken bij het installeren van draden en armaturen

Elektriciens spelen een cruciale rol bij de bouw en het onderhoud van huizen, bedrijven en andere structuren. Elektriciens kunnen echter fouten maken bij het installeren van bedrading en armaturen die kunnen leiden tot dure reparaties of zelfs levens in gevaar brengen. Door de mogelijk veelgemaakte fouten van elektriciens te begrijpen, kan men beter voorbereid zijn om ze te vermijden.

Slecht verbonden draden

Een van de meest voorkomende fouten die elektriciens maken is het verkeerd aansluiten van draden. Als een elektricien de verbindingen niet goed vastzet en beschermt, kunnen ze na verloop van tijd losraken en een potentieel elektrisch gevaar veroorzaken. Bovendien moeten elektriciens voor elke toepassing de juiste connectoren gebruiken om ervoor te zorgen dat de verbinding veilig is en blijvend. Heeft u slecht aangesloten elektrische draden, neem contact op met een Elektricien in de Buurt.

Verkeerd gedimensioneerde draad

Een andere veelgemaakte fout is wanneer een elektricien de verkeerde draaddikte gebruikt voor een bepaalde toepassing. Als bijvoorbeeld een te grote meter wordt gebruikt, kan de verbinding overbelast raken en een elektrische brand veroorzaken. Aan de andere kant zal een te kleine meter ook niet zorgen voor voldoende vermogen en kan ertoe leiden dat er niet genoeg stroom door de draad loopt.

Overbelasting van stroomonderbrekers

Elektriciens kunnen ook de fout maken om te veel apparaten op een enkele stroomonderbreker aan te sluiten, wat resulteert in een overbelasting. Hierdoor kan het circuit doorslaan, waardoor de ruimte zonder stroom komt te zitten totdat het probleem is opgelost. Om dit te voorkom en moeten elektriciens ervoor zorgen dat het circuit niet wordt overbelast door het aantal apparaten op één circuit te beperken.

Onjuiste installatie van verlichtingsarmaturen

Bij het installeren van verlichtingsarmaturen moeten elektriciens ervoor zorgen dat ze goed geaard zijn en op de juiste lijn zijn aangesloten. Als dit niet correct gebeurt, kunnen mensen en eigendommen gevaar lopen door elektrische schok. Verder moeten elektriciens er ook voor zorgen dat de verlichtingsarmaturen goed zijn afgedicht om te voorkomen dat er water binnendringt en elektrische componenten beschadigen.