Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Hoe richt je een kantoorpand in?

Een kantoorpand is een belangrijke ruimte. Hier wordt werk verzet en moet daarom op verschillende manieren bijdragen aan het team. Het moet gezelligheid, een prettige werksfeer en voldoende rust en ruimte bieden om goed te kunnen werken. Vanwege deze veelzijdigheid en de grote hoeveelheid aan tijd dat hier wordt gespendeerd is het van belang dat deze omgeving op een prettige manier wordt vormgegeven. Maar waar moet precies aan gedacht worden bij het inrichten van een kantoorpand? Wat laat je achterwege en wat moet er vooral wel komen? Aan de hand van deze tips komen de belangrijkste onderdelen aan bod.

 

Bureaus en stoelen

Om te kunnen concentreren en meerdere uren zonder enige rugklachten aan de bak te kunnen, zijn ergonomische bureaus en stoelen essentieel. Het is belangrijk om te kiezen voor stoelen en bureaus die aangepast kunnen worden aan personen. Zo kunnen goede bureaus op een bepaalde hoogte ingesteld worden en zijn stoelen op verschillende manieren aan te passen waardoor ultiem comfort en een goede houding mogelijk zijn. dit voorkomt rugklachten en verbetert de werkprestaties. Een super belangrijk onderdeel van de inventaris dus!

 

Verlichting

Naast stoelen en bureaus is goede verlichting noodzakelijk om in staat te zijn alles te zien en productief te zijn. Er zijn veel soorten verlichting. Naast hanglampen zijn er staande lampen, spotjes en led panelen. Deze laatste optie bespaart een hoop ruimte, zorgt altijd voor een goede verspreiding van licht en is heel gemakkelijk schoon te houden. Hierdoor kun je gemakkelijk de kantoorruimte vrij houden van te veel stof en viezigheid. Ontdek welke led verlichting past in jouw kantoor!

 

Een plek om te relaxen

Naast werk verzetten is het natuurlijk ook belangrijk om tijdens de pauzes enigszins tot rust te komen. Juist hierdoor kun je productief blijven en blijft je energielevel hoog. Lunchen achter een bureau is daarom echt een no-go. Juist door even afstand van je werk te kunnen doen op een andere plek blijf je efficiënt werken tijdens de uren buiten de pauzes om. Om dit te kunnen scheiden is het belangrijk om een aparte plek te hebben om te eten en eventuele borrels na werktijd te houden. Richt een ruimte in waar iedereen zijn lunch kan eten, waar een keuken met koelkast en ander handig apparatuur is en waar je genoeg ruimte hebt om even te kunnen zitten. Zorg er wel voor dat deze plek niet direct grenst aan de werkplekken om zo overlast te beperken.

 

Duidelijke afscheidingen

Om die overlast nog meer te beperken is het ook prettig om afscheidingen te hebben. Door muren, panelen of bepaalde constructies te realiseren creëer je meer afgescheiden plekken waar je meer rust hebt om aan de slag te kunnen gaan. Ook dempt dit het geluid en is het zo ook makkelijker om bijvoorbeeld een vergaderruimte of stilteruimte in te richten.