Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Auto’s en Motoren

Opel auto

Een van de grootste Duitse autofabrikanten, Opel, is opgericht door Adam Opel in 1862. Pas in 1899 werd de eerste auto van het merk geproduceerd. Opel begon in de jaren ’30 met maken van modellen voor de buitenlandse markt. Zo wordt het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk en in Australië anders genoemd. In 2016 had het bedrijf zo’n 38.000 werknemers, verdeeld over tien Europese fabrieken. Daar worden per jaar ruim een miljoen voertuigen gemaakt! In Europa heeft het bedrijf een marktaandeel van ongeveer 6% waardoor het onder een van de grootste autofabrikanten valt.

 

De activiteiten

Opel verkocht in 2016 ruim 1,2 miljoen voertuigen en beschikken dus over maar liefst 10 fabrieken en drie ontwikkel- en testcentra in 6 verschillenden Europese landen. Ongeveer de helft van de werknemers is werkzaam in Duitsland, de rest van de werknemers werken op de locaties in Rusland, Engeland, Spanje, België en Polen. De personenauto’s en bedrijfswagens van het merk zijn razend populair in veel Europese landen maar ook buiten Europa wordt veel verkocht. In zo’n 50 verschillende landen worden jaarlijks nieuwe auto’s op de weg gezet.

 

Modellen

In veel landen zijn de populairste auto’s hetzelfde. De Duitse fabrikant verkoopt vooral veel dezelfde modellen. De meest populaire modellen zijn:

 

  • Adam – De populaire auto uit de A-klasse, compact en erg efficient
  • Astra – Het populairste model uit de fabriek, geschikt voor het hele gezin, zuinig en erg comfortabel
  • Corsa – De kleine auto bestaat al 5 generaties en is erg populair onder een jongere doelgroep
  • Vectra – De middenklassenwagen biedt veel ruimte en een makkelijke instap
  • Insignia – Deze auto is voorzien van een verbeterd interieur en is een zeer lange en ruime auto
  • Mokka – Deze mini SUV is vernoemd naar een kleine, ronde koffieboon en is compact maar heeft veel ruimte van binnen
  • Vivaro – De bus van de Duitse fabrikant is een kantoor op wielen. Veel ruimte voor bijvoorbeeld gereedschap en materialen.
Bezoek de link voor meer info : https://www.haaimahylkema.nl/

Gerelateerde artikelen

Goed reclame kunnen maken door autobelettering in Hengelo

Volkswagen leasen

BMW 1 serie gebruikt aanschaffen