Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Woning en Tuin

Maak je zichtbaar door buitenverlichting

Wij zijn onlangs verhuisd naar een vrijstaande woning die nogal achteraf in een dorp ligt. We zijn er uiteraard erg verguld mee, maar omdat we niet gewend zijn achteraf te wonen willen we ons huis wat meer verlichten. Niet alleen omdat wij dat mooi vinden, maar we ook beter vindbaar willen zijn én tegelijkertijd voelen we ons veiliger. We hebben ons verdiept in de mogelijkheden en dat was verrassend genoeg leuk om te doen. Want we hadden geen idee dat er zoveel mogelijkheden waren en zoveel stijlen. Onze boerderij is strak ingericht en we vinden de combinatie oud met nieuw erg leuk, dus dat vraagt ook om een bepaalde stijl in verlichting.

Verlichting voor de veiligheid

Allereerst hebben we gekeken naar buitenverlichting met een sensor. Lampen dus die aangaan wanneer ze beweging signaleren. Daarvan hebben wij er een bij de oprit geplaatst en een bij het pad naar de tuin. Het is niet alleen om inbrekers af te schrikken, maar we hebben dan zelf ook goed licht als we die kant op willen lopen. In de oprit hebben we spotjes laten plaatsen. Deze moest opnieuw bestraat worden, dus die mogelijkheid hebben we meteen gepakt. Het staat erg sfeervol, we zijn blij met deze beslissing. In de tuin hebben we op strategische plekken sfeerverlichting laten plaatsen. Het plaatje is bijna compleet. 

Verlichting om gezien te worden

Wat wij nog misten was verlichting van ons huisnummer. Deze is vanaf de weg nauwelijks te zien in het donker. Hiervoor hebben wij gekozen voor een exemplaar welke brandt op zonne-energie. Is deze energie niet meer voorhanden dan schakelt de lamp vanzelf over naar de batterijen. De lamp gaat vanzelf aan als het gaat schemeren en schakelt weer uit als het licht wordt. Hij kan ook met een schakelaar aan en uit gezet worden.

Bezoek de link voor meer info : https://www.batterijlicht.nl

Gerelateerde artikelen

Veel gestelde vragen over rieten daken

Vergunning nodig voor kozijnen?

Politie waarschuwt voor inbraken door oneigenlijk gebruik sleutelkastjes