Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Zakelijke dienstverlening

Overstekend wild over provinciale en gemeentelijke wegen

De organisatie Prowild is opgericht door Gert Hamberg en richt zich op situaties waarin dieren en mensen elkaar kruisen. Een belangrijk voorbeeld hiervan zijn wegen die door natuurgebieden komen. Hier is vaak veel overstekend wild aanwezig wat de kans op aanrijdingen groot maakt. Deze organisatie heeft een systeem ontwikkelt waarin overstekend wild wordt begeleid naar een oversteekplaats, waardoor ze niet overal de weg kunnen oversteken. Hiernaast worden de dieren gedetecteerd, met als gevolg dat er waarschuwingsborden aangaan voor de weggebruikers en deze oplettend en met verminderde snelheid zullen rijden. Deze combinatie blijkt zeer effectief om aanrijdingen tegen te gaan.

Tegengaan van aanrijdingen door wilddetectie

Het wildwaarschuwingssysteem van deze organisatie wordt al op vele locaties toegepast, zowel in Nederland als in het buitenland. Het blijkt een zeer effectief systeem voor overstekend wild en het is een goedkoop alternatief voor provinciale en gemeentelijke wegen waar een ecoduct niet kosteneffectief is. Dit systeem zal in ongeveer drie jaar terugverdiend worden, door alle schadekosten die vermeden worden. De organisatie biedt de mogelijkheid om een veldbezoek te verzorgen waarbij u een bestaand systeem kunt bekijken en alles te weten komt over de werking ervan. Het systeem kan op allerlei wegen en op diverse locaties worden geplaatst, zowel voor heuvelachtige terreinen als op langere wegtrajecten biedt de organisatie mogelijkheden.

Ontdek het wildwaarschuwingssysteem

Aangezien er veel komt kijken bij het aanleggen en realiseren van een wildwaarschuwingssysteem voor overstekend wild, is het goed om te weten dat Prowild met zijn samenwerkingspartners zorgt voor de volledige organisatie van het project. Dit houdt onder andere het voortraject waarbij een juiste locatie wordt gezocht, vergunningen worden aangevraagd en de omgeving wordt ingelicht. Hiernaast zorgen ze voor de aanleg van het systeem en de projectleiding. Hierbij wordt overlegd met ecologen en faunabeheereenheden, zodat het optimale effect bij de desbetreffende situatie wordt behaald. Indien gewenst, kunt u ook online alle geregistreerde bewegingen en gegevens inzien en de data hiervan verzamelen. 

https://www.prowild.net/

Gerelateerde artikelen

Kies een van de beste transportbedrijven in Nederland voor uw vracht

Tijdelijke en sterke ondersteuning als vervanging tijdens een zwangerschapsverlof

Onder water duikwerken vragen om vakmanschap