Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Industrie

Is er cement of mortel nodig om betonnen megablokken met elkaar te verbinden?

Steeds meer particulieren en bedrijven ontdekken de vele voordelen van betonnen megablokken. Behalve hun aantrekkelijke aanschafprijs en eenvoud waarmee er met behulp van deze blokken constructies kunnen worden gebouwd, zijn er nog meer voordelen te benoemen. Voor de noppenblokken geldt het niet hoeven gebruiken van mortel of cement als het belangrijkste pluspunt. De noppen en uitsparingen zorgen ervoor dat bindmiddelen niet nodig zijn. Elk megablok hoeft slechts zo te worden gestapeld, dat de noppen van het onderliggende blok in zijn uitsparingen valt.

De levensduur van de betonblokken

Met betonnen megablokken kunt u in korte tijd stevige constructies vervaardigen. Deze kunnen permanent of tijdelijk van aard zijn. In het laatste geval biedt het niet hoeven gebruiken van bindmiddelen nogmaals een voordeel: er is geen sloopwerk nodig bij eventuele veranderingen. De betonnen megablokken kunnen onder normale omstandigheden vele malen worden hergebruikt. Hun levensduur bedraagt minstens 25 jaar. Bij leverancier Cementbouw Recycling uit Cruquius kunt u rekenen op blokken van de allerhoogste kwaliteit.

Stapelmethode

Legioblokken, zoals ze ook wel genoemd worden, staan garant voor stevige constructies. Het betrouwbaarste resultaat behaalt u door te stapelen in halfsteenverband. Dit betekent dat de blokken steeds met de helft van de lengte van een blok verspringen. Dit is zeker van belang wanneer u enkele meters de hoogte in wilt werken; de constructie wordt hier extra sterk van. De noppen zorgen ervoor dat de blokken niet kunnen worden verschoven; voor verplaatsing is tilwerk nodig. 

Voorloper op het gebied van circulair bouwen

Cementbouw Recycling in Cruquius legt zich toe op de recycling van bouw- en sloopafval. Duurzaamheid is binnen deze organisatie dan ook een waardevol begrip. De specialist mag zich een van de meest vooraanstaande bedrijven binnen deze sector noemen en heeft aan de basis van circulair bouwen in Nederland gestaan, zelfs toen de wetgeving daaromtrent nog niet bestond. Bestelt u bij deze expert? Dan kunt u rekenen op een snelle en betrouwbare levering. Alle soorten transport worden met de eigen vrachtwagenvloot verzorgd.