Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Alles over loopbaanbegeleiding weten?

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt persoonlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gepassioneerdheid, capaciteiten , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke fasen moet ik zetten om de propere taak te vinden? Wat is mijn capitulatie? Hoe hanteer ik mijn capaciteiten optimaal. Een uitkomst op deze vraag krijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, ondernemers en carrièremannen- en lady´s.

 

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te assisteren bij aanpassingen in uw leven. Heeft u moeite met bewerkingen in uw taak of loopbaan? Raakt u de balans kwijt tussen uw ambt- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van advies. Dat raad begeleidt u bij het vinden van een uitkomst op uw vraag. Samengevat, met de focus loopbaanbegeleiding lost u het hersenbreker op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: betaalbaar met loopbaancheques, een traject geeft antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

 

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen voelen zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende sfeer, de overzichtelijke ordening en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Werknemers

U verlangt bevordering maken of betreffende een paar jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Ontslagen of in opzegtermijn?

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Werkfase – Hoe is uw positie op de arbeidsmarkt?

Terugkom-ogenblik waarbij u samen een Afzonderlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijd. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook voorts.
Ricocheren genomen acties, hervormingen, verbeterpunten.

Stap 3

Stap 4

Einddoelstellingen evalueren
Bewerkingen doorvoeren

 

Loopbaanbegeleiding is een individueel procesverloop  bij een vestiging bij u in de buurt. De voetstappen van het proces:

Individueel gesprek met uw loopbaan begeleider
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een loopbaantraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Cheque besteld; hoe nu verder?

Heeft u er wel recht op? Dan bekomt u van de firma Edenred een acceptgirokaart voor € 40,- via uw mail of post.

Als u geen recht op heeft, dan verkrijgt u een mail of brief met de reden waarom uw verzoekschrift is geweigerd. Begeert u extra info? Neem dan contact op met een van onze vestigingen om een afspraak te maken voor gratis startgesprek.

Stap 3. Bezorg de jobcheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Stap 1. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw jobcheque af te trekken van de belastingen.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan ontvangt u (binnen 14 dagen) uw jobcheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding volstaan.

 Wat als ik mijn ambt cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Als u de jobcheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Heb ik recht op jobcheques mits ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het moment dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw jobcheques bestellen. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te reserveren. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw duur van verbrekingsvergoeding.

 

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Uw contactgegevens. De jobcheque is uniek en alleen voor u bestemd. Een cheque opkopen van een ander is onmogelijk.

Jobcheques

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

Vanaf 1 maart 2015 hebben ook werknemers die in Vlaanderen wonen, maar niet werken, recht op loopbaancheques (en opleidingscheques). Idem geldt voor Europese personeel die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, maar niet wonen.

Met de loopbaancheques ontvangt u profijtige loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobbegeleidingstraject gaat u bijeen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvragen. Tevens bekomt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw taak- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor bekwame loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur bekwame loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het normale tarief van twee carrière cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

Ambt test

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u krijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de passende arbeid voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de geschikte kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft over uw loopbaan, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Mits u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, passie, kwaliteiten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt.

 

Bezoek de link voor meer info : http://ucareloopbaanbegeleiding.be/2015/11/in-6-stappen-met-uw-loopbaancoach-naar-uw-ideale-werksituatie/v

Gerelateerde artikelen

Inspiratie nodig voor een relatiegeschenk? Wij geven 4 tips!

Creëer een unieke PET-fles met een gepersonaliseerd design

Waarom iedereen zonnepanelen zou moeten hebben