Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Alles over loopbaanbegeleiding

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het ondersteunen en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U verkrijgt afzonderlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, hartstocht , kwaliteiten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de handige functie te vinden? Wat is mijn passie? Hoe benut ik mijn eigenschappen optimaal. Een antwoord op deze vraag verkrijgt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, ZZP’ers en carrièremannen- en mevrouwen.

Cheque besteld; hoe nu verder?

Stap artikelen. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

Indien u geen recht op heeft, dan ontvangt u een mail of brief met de reden waarom uw rekest is geweigerd. Wenst u extra info? Neem dan contact op met een van onze filialen om een afspraak te maken voor kosteloos introductie.

Stap 3. Bezorg de loopbaancheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan verkrijgt u (binnen 14 dagen) uw jobcheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoet.

Heb ik recht op jobcheques indien ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw jobcheques reserveren. Wanneer uw opzeggingstermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te bestellen. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw tijdsspanne van verbrekingsvergoeding.

Zijn de loopbaancheques fiscaal aftrekbaar?

Wat indien mijn jobcheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw loopbaancheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld automatisch teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de loopbaancheque.

Hoe zien jobcheques eruit?

Een unieke code van de cheque. Deze code zal opgevraagd worden ter verificatie.

 

Hoe ziet een jobbegeleidingstraject eruit?

Einddoelstellingen evalueren
Aanpassingen doorvoeren

 

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Afrondingsfase – Hebben we de doeleinde behaald?

Stap 2

Terugkom-moment waarbij u gezamenlijk een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange tijd. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook voorts.
Reflecteren genomen acties, aanpassingen, verbeterpunten.

Persoonlijk gesprek met uw carrière trainer
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een jobcoachingtraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Stap 4

Heeft u na het loopbaantraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw trainer voor een gratis nazorggesprek. Daarin kijkt u bijeen met uw begeleider welke fasen u voorts kunt nemen.

Stap 3

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondergaan zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De informele sfeer, de schematische ordening en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Beroep test

Mits u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, overgave, kwaliteiten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u bekomt meteen het resultaat in uw mailbox.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de geschikte ambt voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de juiste kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft betreffende uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te assisteren bij aanpassingen in uw leven. Heeft u moeite met wisselingen in uw taak of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw baan- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van advies. Dat raadgeving escorteert u bij het vinden van een oplossing op uw vraag. Samengevat, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele voordelen van loopbaanbegeleiding zijn: gunstig met loopbaancheques, een traject bezorgt antwoorden op en beter in uw schoenen staan.

 

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Ik heb moeite om mijn personeel te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Carrière

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, ondernemers, carrièremannen- en dames die met vragen worstelen aangaande hun loopbaan en werknemers die in hun opzeggingstermijn en duur van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele moeilijkheden waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee begeleidt.

Hoe kunt u zichzelf verbeteren in uw beroep, waarom wordt ik nooit uitgenodigd in een sollicitatie gesprek? En u wenst meer uit uw loopbaan halen. Maar hoe doet u dit?

U wilt promotie maken of wat betreft een paar jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Jobcheques

Wanneer komt u in aanmerking voor jobcheques

  1. U woont in Vlaanderen.
  2. U heeft de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding gevolgd.
  3. U bent ondergrens voorwerpen jaar (deeltijds of voltijds) aan het baan als arbeider of zelfstandige.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding van Ucare?

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur professionele loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gebruikelijke tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

Bezoek de link voor meer info : http://ucareloopbaanbegeleiding.be/2015/10/7-manieren-om-stress-te-overwinnen/

Gerelateerde artikelen

Inspiratie nodig voor een relatiegeschenk? Wij geven 4 tips!

Waarom autolak belangrijk is

Receptioniste / Telefoniste met administratieve ervaring