Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Woning en Tuin

Moderne hanglamp.

Als je van plan bent nieuwe verlichting aan te laten sluiten is het misschien een goed idee eens te denken aan hanglampen. Heb je ook zo genoeg van die staande lampen overal?

Moderne hanglampen brengen licht van boven af. Het licht kan daardoor op een werkblad vallen, of op de plek waar u lekker wilt gaan zitten om een boek te lezen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een TL-lamp kun je het soort licht in een hanglamp kiezen.

Zeker met de moderne spaarlampen kun je kiezen uit verschillende lichtsoorten. Met hanglampen kun je ook heel gezellige hoekjes creëren, zonder direct afscheidingen te maken. Dat zal in veel gevallen zorgen voor meer ruimte in huis.

Het ophangen van de hanglampen en het verdelen van het licht kun je beter goed plannen. Het is namelijk niet echt effectief om zomaar een lamp op te hangen. Er zijn dus moderne hanglampen in alle soorten en maten. Oog gebaseerd op modellen uit vervlogen tijden.

Een hanglamp die lijkt op een petroleumlamp, is dat geen aanwinst om bijvoorbeeld in de gang op te hangen?
Het gaat er dan niet alleen om licht te verspreiden, maar ook om een bepaalde sfeer te creëren. Datzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld de moderne kroonluchter voor in de salon. Met vier tot acht op kaarsen lijkende lampjes doet een moderne hanglamp dan echt ouderwets aan. De lamp kan daarbij herinneringen oproepen en je terugbrengen naar het verleden.

Maar het blijft een moderne lamp, aangepast voor de spaarlampen die tegenwoordig verplicht zijn.
Zo is het mogelijk een moderne lamp op te hangen voor oven de eettafel, bij het bankstel of in de keuken.

De ontwerpers hebben niet stilgezeten, en doen dat nog niet. Ben je dus je huis aan het inrichten, en op zoek naar hanglampen, kijk ook eens iets verder dan de gewone catalogi, naar bijvoorbeeld kantoren. Ook daar kun je ideeën op doen voor uw eigen moderne hanglampen. Het is ook niet echt moeilijk zelf een ontwerp te maken en een echte design hanglamp te laten maken.

Bezoek de link voor meer info : http://wonen-interieur.com/2015/07/07/bijzondere-hanglampen/