Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Woning en Tuin

Een tuinman inhuren

Wanneer u niet zelf uw tuinonderhoud kan of niet zelf wilt uitvoeren dan kunt u het beste een tuinman inhuren. Een tuinman is namelijk de aangewezen persoon voor het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van tuinonderhoud. Zo kunt u een tuinman inhuren voor het onderhoud aan uw gazon, beplanting en struiken. Een tuinman kan voor u het onkruid wieden, uw tuin schoonhouden, kleine reparatiewerkzaamheden verrichten en nieuwe beplanting aanplanten. Waar een hoveniersbedrijf zich voornamelijk richt op het aanleggen van een tuin kunt u een tuinman inhuren voor uw tuinonderhoud.

Wat zijn de kosten voor het inhuren van een tuinman?

Omdat tuinmannen zich meer richten op het tuinonderhoud hanteren zij vaak een prijs per uur. Hoe hoog de totale kosten gaan worden hangt af van de werkzaamheden die u door de tuinman wilt laten verrichten. Daarnaast zal ook de complexiteit van de opdracht een rol kunnen spelen bij het berekenen van de prijs. Een tuinman rekent doorgaans een tarief van rond de 20 euro a 45 euro incl. BTW per uur.

Hoe vindt u een goedkope tuinman?

Wanneer u een tuinman in gaat huren zorg er dan voor dat u een tuinman uit uw eigen regio inhuurt. Daarmee bespaart u op de voorrijkosten. Wat ook belangrijk is is het vergelijken van de prijzen. De prijsverschillen kunnen namelijk enorm zijn. Focus echter niet alleen op de prijs want een te lage prijs kan ook betekenen dat de tuinman niet professioneel is. Daarmee zou de kwaliteit van zijn of haar werkzaamheden in het geding kunnen komen.

Hoe u kunt weten of een tuinman kwaliteit biedt

Vraag allereerst aan uw vrienden, kennissen, familie en collega’s of zij ervaring hebben met het inhuren van een tuinman. Mogelijk hebben zij een goede ervaring met een bepaalde tuinman en kunnen zij u een tuinman aanbevelen. Daarnaast kunt u de tuinman vragen of hij of zij in het bezit is van een keurmerk. Als dat het geval is weet u in ieder geval vrij zeker dat er kwaliteit geboden wordt. Het wil echter niet zeggen dat een tuinman zonder een keurmerk geen kwaliteit biedt.

Bezoek de link voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl/tuinman/

Gerelateerde artikelen

Moderne hanglamp.

Maak je zichtbaar door buitenverlichting

Veel gestelde vragen over rieten daken