Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Tweewielers

Scooter occasions

Nieuwe scooters kunnen behoorlijk prijzig zijn. Als je even (of altijd) krap bij kas zit lijken scooter occasions de meest voor de hand liggende optie als je direct een scooter wilt kopen zonder al te veel geld uit te geven. Waar moet je op letten bij de aanschaf van scooter occasions en zijn er ook alternatieven?

 

Scooter occasions via particuliere verkoop

Je kunt op de bekende tweedehands websites volop scooter occasions vinden. Het probleem is dat je niet precies weet wat je krijgt. Als je particulier een tweedehands scooter koopt krijg je geen garantie. Zelfs als de scooter bij het ophalen er goed uit lijkt te zien kan er toch wat mis zijn. Let op bij het kopen van scooter occasions op de tweedehands markt.

 

Scooter occasions bij de dealer kopen

Je kunt ook inruil scooters kopen bij een echte scooter dealer. Dat kan in de winkel, online zijn er soms mooie scooter occasions te koop voor weinig geld. Ook hier geldt dat er niet altijd garantie op tweedehands scooters zit, goedkope occasions worden soms zonder garantie geleverd. Bij luxere scooter occasions krijg je meestal wel garantie. Ook weet je waar je bij reparaties terecht kunt.

 

Er zijn ook alternatieven om zonder direct veel geld uit te geven toch een mooie scooter te kopen. Hier zijn enkele mogelijkheden die wellicht voor jou interessant zijn:

 

Koop een budget scooter: De kwaliteit van een IVA of een Turbho kan wellicht niet tippen aan een Vespa, toch kun je voor minder dan duizend euro al een leuke retro scooter kopen. Als je niet zoveel kilometers maakt en je onderhoudt de scooter goed kan dat een optie zijn. Denk ook eens aan de middenklasse scooters zoals die van Sym of Piaggio.

Lease een nieuwe scooter: Een nieuwe scooter is duurder in aanschaf maar de levensduur is ook langer, en de restwaarde ligt hoger. Als je even krap bij kas zit kan een lease contract een uitkomst zijn. Je koopt nu een nieuwe scooter en betaalt in termijnen. Als je een vaste baan hebt kan dit een perfecte oplossing zijn.

 

Als je gaat shoppen voor scooter occasions moet je goed opletten dat de scooter die je kiest kwalitatief in orde is. Overweeg ook zeker de aanschaf van een nieuwe scooter. De keuze is dan veel groter, en er zijn meerdere mogelijkheden om zonder grote investering toch snel een scooter te kopen.

Bezoek de link voor meer info :

Gerelateerde artikelen

Bestel eenvoudig, snel en voordelig fietsonderdelen in deze webshop