Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over de Trachycarpus wagnerianus palmboom

De Trachycarpus wagnerianus, beter bekend als de Wagner’s palmboom, is een soort palmboom die afkomstig is uit Midden- en Zuid-China. Hij dankt zijn naam aan de Duitse botanicus Curt Polycarpus Joachim Wagner. De Wagner’s palmboom is een populaire keuze voor tuinen en openbare parken vanwege zijn geringe onderhoud en zijn vermogen om koud weer te weerstaan. Laten we deze fascinerende plant eens nader bekijken.

 

Uiterlijk

Wagner’s palmbomen zijn eenstammig en kunnen tot 20 meter hoog worden. Ze hebben grote, waaiervormige bladeren die tot 1 meter breed kunnen zijn. De bladeren zijn groen aan de bovenkant en zilver aan de onderkant. Wagner’s palmbomen produceren kleine gele bloemen die in de lente bloeien. De bloemen worden gevolgd door kleine, zwarte vruchten die eetbaar zijn, maar niet erg smakelijk.

 

Habitat

Wagner’s palmen zijn inheems in centraal en zuidelijk China, waar ze groeien in bergen en valleien op hoogtes van 800-2400 meter. Ze geven de voorkeur aan koele, vochtige omstandigheden en kunnen temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Wagner’s palmen worden ook in andere delen van de wereld gekweekt, waaronder Europa, Noord-Amerika en Australië. 

 

Gebruik

Wagner’s palmbomen worden vaak geplant in tuinen en openbare parken als sierplanten. Ze worden ook gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Van de schors en de bladeren van de boom wordt een thee gezet die geneeskrachtige eigenschappen zou hebben. 


De Trachycarpus wagnerianus, of Wagner’s palmboom, is een soort palmboom die afkomstig is uit Midden- en Zuid-China. Hij dankt zijn naam aan de Duitse botanicus Curt Polycarpus Joachim Wagner. De Wagner’s palmboom is een populaire keuze voor tuinen en openbare parken vanwege zijn geringe onderhoud en zijn vermogen om koud weer te weerstaan. Met zijn grote waaiervormige bladeren en zijn vermogen om tot 20 meter hoog te worden, is de Wagner’s palmboom een indrukwekkend gezicht. Als je op zoek bent naar een mooie, onderhoudsarme plant voor je tuin, dan kun je de  Trachycarpus Wagnerianus kopen bij My Palmshop!