Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Woningen

Waarom infrarood panelen gebruiken?

Een infraroodpaneel wordt steeds meer gebruikt in huizen over de hele wereld. Ze zijn een goedkopere optie en ze zijn eenvoudig te installeren. Ze stoten ook geen schadelijke of giftige chemicaliën uit en er zijn verschillende maten en vormen waar je uit kunt kiezen. Infrarood panelen maken je huis energiezuiniger. Hierdoor kun je eenvoudig en comfortabel verschillende kamertemperaturen regelen. Dit betekent dat elke bewoner van het huis de temperatuur van zijn kamer kan aanpassen aan zijn behoeften.

Ze zijn een goedkopere optie

Het feit dat infrarood panelen goedkoper zijn in gebruik, betekent dat het op de lange termijn kosteneffectiever is. Dit komt door verschillende dingen, maar een daarvan is het ontbreken van een boiler en alle bijbehorende parafernalia. Ketels zijn dure machines die regelmatig onderhoud en service nodig hebben. Je bespaart dus geld als je deze niet meer nodig hebt. Een andere reden waarom infrarood panelen goedkoper zijn dan andere verwarmingsmethoden, is omdat er geen radiatoren of leidingen nodig zijn. Die dingen zijn meestal duurder dan standaard elektrische bedrading en materialen zoals leidingisolatie.

Ze stoten geen schadelijke of giftige chemicaliën uit

De meeste mensen realiseren zich niet dat de lucht die ze inademen een aantal zeer schadelijke chemicaliën bevat. Infraroodpanelen zijn 100 procent veilig en hebben geen negatieve impact op het milieu. Ze stoten geen schadelijke of giftige chemicaliën uit, zoals kwik, chloor, fluor koolwaterstoffen of andere schadelijke verbindingen die in traditionele kachels te vinden zijn.

Ze hebben geen radiatoren nodig om effectief te werken

Misschien wel het belangrijkste voordeel van infrarood panelen is dat ze geen radiatoren nodig hebben om effectief te werken. Hoewel radiatoren relatief goedkoop en efficiënt zijn, kunnen ze moeilijk schoon te maken, luidruchtig en niet erg energiezuinig zijn. Als je thuis een oude radiator hebt, realiseer je je misschien niet eens hoe inefficiënt het is totdat je je overstapt op een modern infrarood paneel. Met infrarood panelen krijg je meer warmte voor minder geld.

Ze maken je huis energiezuiniger

Een van de beste redenen om infraroodpanelen te gebruiken, is dat ze je huis energiezuiniger maken. Dit betekent dat je minder energie en geld verbruikt voor het verwarmen van je huis. Dit maakt ze ook nog eens milieuvriendelijk. Infrarood panelen zijn ongeveer 40% efficiënter dan conventionele verwarmingssystemen.