Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Woningen

Waarom je altijd op moet passen wanneer je met elektra werkt

Elektra is tegenwoordig een van de normaalste zaken op de wereld, het gevaarlijke hieraan is dat mensen het gevaar van elektra niet meer inzien. Er gebeuren dan ook heel wat ongelukken met elektra, met elektra krijg je natuurlijk te maken met hele hoge spanningen en die kunnen het menselijk lichaam niet aan. Het is daarom belangrijk om altijd voorzichtig te zijn met elekta, al helemaal als je met elektra werkt. Hieronder kun je lezen hoe je op de veiligste manier met elektra kan werken.

Zet de hoofdschakelaar om

Wanneer je met elektra gaat werken is stap 1 altijd het omzetten van de hoofdschakelaar, door de hoofdschakelaar om te zetten haal je namelijk alle spanning eraf. Wanneer je de hoofdschakelaar hebt omgezet ga je met een spanningsmeter kijken of alle stroom er vanaf is, wanneer dit het geval is kun je veilig met de elektra gaan werken.

Werk alleen met kennis

Wanneer je met elektra gaat werken is het belangrijk dat je weet wat je gaat doen en ook weet hoe je dit moet doen, werk dus alleen met kennis. Wanneer je namelijk zomaar iets gaat doen kan dit in de toekomst erg gevaarlijk zijn, je kunt namelijk de kans op kortsluiting vergroten. Wanneer je denkt niet de juiste kennis te hebben kun je het best de hulp van een elektricien inschakelen, een elektricien heeft namelijk veel ervaring met elektra en weet precies hoe alles moet. 

Maak gebruik van het juiste gereedschap

Wanneer je met elektra gaat werken is het wel belangrijk dat je gebruik maakt van het juiste gereedschap, hierdoor kun je namelijk veiliger en netter werken. Wanneer je met elektra gaat werken hoor je te werken met geïsoleerd gereedschap, dit zorgt er namelijk voor dat je nooit volledig bloot wordt gesteld aan de elektra.

 

Gerelateerde artikelen

We hebben de vastgoedmarkt en zijn specifieke kenmerken in de loop der jaren zeer goed bestudeerd

Hoe koop je een douchekraan van GROHE