Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Het beste moment van de dag om koffie te drinken

We hebben allemaal onze ochtendrituelen. Voor sommigen van ons is het een paar keer op de snooze van de wekker drukken, voordat we eindelijk uit bed stappen. Voor anderen is het een rustige douche nemen en genieten van een kopje koffie, terwijl we ons aankleden voor de dag. Hoe je ochtendroutine er ook uitziet, over één ding zijn we het allemaal eens: koffie is essentieel. Maar wanneer is de beste tijd om van dat eerste kopje koffie te genieten? Laten we dat eens nader bekijken.

 

Vroege vogels

Voor wie zijn dag graag vroeg begint, is de beste tijd om koffie te drinken direct na het ontwaken. Als je ’s ochtends als eerste koffie drinkt, krijg je een boost vol energie en start je je stofwisseling voor de komende dag. Er is ook aangetoond dat cafeïne de cognitieve functie verbetert, dus als je ’s ochtends vroeg een belangrijke vergadering of presentatie hebt, drink dan vooraf een kopje koffie van de versgemalen koffiebonen!

 

Inzinking halverwege de ochtend

Als je je halverwege de ochtend, rond 10 of 11 uur, futloos voelt, is het misschien tijd voor nog een kopje koffie. Dit tweede kopje helpt je door te komen tot de lunch. Zorg ervoor dat je later op de dag niet te veel cafeïne drinkt, want dat kan je nachtrust verstoren. De nachtrust is belangrijk voor het menselijke lichaam en mag dus zeker niet worden verstoord. 

 

Opkikker in de middag

De middagrust is echt. Na de lunch begint de energie af te nemen en kan het moeilijk zijn om je op je werk te concentreren. Als jij je zo voelt, neem dan nog een kop koffie. De cafeïne geeft je de boost die je nodig hebt om je werkdag sterk af te sluiten. Bovendien hebben studies aangetoond dat het drinken van koffie je fysieke prestaties kan verbeteren, dus als je een middagtraining hebt gepland, kan koffie daar ook bij helpen!

 

Het maakt niet uit welk moment van de dag het is, er is altijd een goed excuus voor koffie. Of je nu ’s ochtends een oppepper nodig hebt of ’s middags een oppepper om je werkdag door te komen, met koffie zit je goed. Dus ga je gang en schenk jezelf nog een kopje in van De koffiethuiswinkel – je verdient het!

 

https://www.dekoffiethuiswinkel.nl/