Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Waarom autolak belangrijk is

Autolak heeft bescherming nodig, dat snapt iedereen. Bescherming tegen krassen, uitwerpselen van vogels en de wasstraat. Je leest in dit blog twee van de in mijn ogen beste tips om de lak van je auto in topconditie te houden. En mocht het om welke reden dan ook nodig zijn om je autolak een handje te helpen, dan is er gelukkig nog altijd Autolak Op Maat die je met de juiste producten helpt.

Slecht voor de autolak zijn uitwerpselen van vogels en insecten

Helaas voor de autolak, komen niet alleen goede dingen van bovenaf. Vogelpoep en andere dierlijke uitwerpselen zijn bijtend. En hoe langer deze stoffen op de autolak blijven zitten, hoe groter de schade kan worden. Bomen scheiden ook een stofje uit dat voor autolak erg schadelijk kan zijn. Zet dus nooit een auto direct onder een boom. Dit spul heet honingdauw en kan in de brandende zon in de lak van je auto branden. Hierdoor ontstaat een onomkeerbare schade die moet worden hersteld. Met de artikelen van Autolak Op Maat bijvoorbeeld. Als je het ziet, direct actie ondernemen en het wegpoetsen om echte schade te voorkomen dus. 

Ook niet goed voor de autoloak is de wasstraat

Je hebt autowasserettes die je auto schoonmaken met borstels of lappen. De een is niet slechter of beter dan de ander. Maar minpunt is wanneer de borstels of lappen zijn vervuild met zand. Je snapt vast wat schuurpapier doet als je daarmee aan de slag gaat op de lak van je auto. Nou, hetzelfde principe speelt zich af als je de pech hebt dat de borstels of lappen vervuild zijn door zand.  Daarom is het erg belangrijk dat de wasstraat zelf schoon en goed onderhouden is. Wie gaat er graag in een vuile badkamer? En kijk eens goed naar de borstels. Als de nylondraden broos of gescheurd zijn, kan het vuil zich daar ophopen. Wax verzegelt de toplaag van het lakwerk van de auto en beschermt deze zo tegen invloeden van buitenaf. Zolang het regenwater goed van de lak van de auto rolt, is er geen nieuwe waxbeurt nodig. Het weer speelt echter ook een grote rol. Als u uw auto in een garage parkeert, zal de waxlaag hem langer beschermen dan onder een carport of wanneer de auto volledig is overgelever aan het weer. Voor de zekerheid eenmaal in het voorjaar en dan direct voor de winter weer in de wax zetten biedt de beste bescherming.