Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Alarmsysteem

Waarde van lockpick sport in Nederland

Best wel vreemd verhaal eigenlijk dat iedereen een slot gebruikt en er al zijn of haar materiele bezittingen aan toe vertrouwd maar dat slechte enkele weten hoe het werkt.

Taboe over het verkennen van beveiliging

Dit komt mede omdat er ook een beetje een taboe rust op sloten. Want zeg nou zelf, iemand die zich bezighoud met de werking van sloten dat is toch best wel verdacht toch? Waarschijnlijk doet hij dat alleen maar om er uiteindelijk misbruik van te maken.

Door deze gedachtegang is die taboe ontstaan. Mensen vinden het gelijk verdacht wanneer iemand interesse toont voor de werking van een slot.

Dit is ook waarom de sport lockpicking nog niet door alle beoefenaars openlijk uitgeoefend wordt. Veel lockpickers hebben het gevoel alsof ze zich moeten verantwoorden.

Ieder zijn ding

Maar dit is eigenlijk best een vreemde situatie want of iemand nou auto’s interessant vindt of sloten hij zou toch ongehinderd zijn passie moeten kunnen volgen?

Doordat er mensen zijn die gepassioneerd zijn over sloten en de werking ervan wordt de actuele veiligheid van sloten constant gecontroleerd. Door zelf op zoek te gaan naar de werkelijke waarde van sloten ontstaat er een realistisch beeld van de actuele waarde van sloten.

Sloten hackers

Het is een vergelijkbaar verhaal met computer hackers. Er rust een taboe op het uitvogelen van de werking van computers en computer beveilging. Maar een zeer vergelijkbare nieuwsgierigheid heeft er wel voor gezorgd dat we momenteel gebruik kunnen maken van het internet. Het waren computerhackers die de verbanden hebben gelegt tussen computers die de fundering van het internet zijn geweest.

Een netwerk die de levens van miljarden mensen heeft verrijkt. Een netwerk waardoor er wereldwijd vrijwel gratis toegang tot alle menselijke kennis mogelijk is. Iets wat bijna niet meer weg te denken is uit onze samenleving.

Dit allemaal is begonnen door een creatieve, speelse en enigzins rebelse geest. Een houding die zeer vergelijkbaar is met de houding van lockpickers.

Bezoek de link voor meer info : http://lockpickwebwinkel.nl/