Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Dienstverlening

Boeken drukken

Boeken drukken is een vak apart en toen het mogelijk werd, veranderde het de wereld. De wereld die we kennen zou nooit bestaand hebben zonder boeken drukken. Niet voor niks word er gezegd kennis is macht. Dankzij boeken drukken kregen we als het gewone volk uiteindelijk de macht.

Boeken werden vroeger allemaal met de hand geschreven en daarom waren er niet veel boeken. Alleen de allerrijkste hadden toegang tot boeken. Koningen en machtige mensen hadden toegang tot bibliotheken van een paar honderd boeken. Dit was vroeger heel veel en mede hierdoor hadden ze macht totdat boeken drukken mogelijk werd.

Het gewone volk kon namelijk niet lezen of schrijven. Het volk moest maar altijd geloven wat hun verteld werd. Ze konden niet zelf feiten in boeken bestuderen en zelfs conclusies trekken. Pas toen boeken drukken mogelijk werd gingen meer mensen leren lezen. Door verspreiding van kennis via boeken kwamen meer mensen erachter hoe het allemaal werkte. Door bekende schrijvers met vooruitstrevende ideeën en boeken drukken kwamen revoluties. Zo is democratie uiteindelijk ontstaan en leven we nu in vrijheid.

Het is toch te gek dat boeken drukken zo een groot verschil kan maken? Het is dan ook niet zo gek dat de machtige en rijken toen bang waren dat het volk zou leren lezen en schrijven.

Wil je weten hoe boeken drukken tegenwoordig werkt? Bezoek dan de onderstaande websites.

Bezoek de link voor meer info :