Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Bedrijven

Geld besparen door minder energieverbruik

Het is een belangrijke zaak dat de wereld milieubewuster wordt omdat het niet goed gaat met de aarde. Hier moet dan dus ook echt wat aan gedaan worden om te zorgen dat dit weer beter wordt. Steeds meer mensen zeggen hier rekening mee te houden in de keuzes die ze maken, maar is dit ook echt waar? Denken we bij het ons energiegebruik eraan hoe we dit kunnen verlagen en zo zijn er nog vele andere zaken. Dit is ten eerste niet alleen beter voor het milieu maar het is ook beter voor je portemonnee. In dit artikel worden een aantal tips besproken waarmee jij milieubewuster kunt leven en ook je energiekosten kunt verlagen.

Wanneer een huis bewoond wordt, slijt het. Zo gaan gaat er wel eens wat kapot en gaan bijvoorbeeld de deuren een beetje scheef hangen. Ook kunnen er lichte schuren in de muren komen of andere dingen waaraan blijkt dat er mensen in het huis wonen en het niet meer helemaal nieuw is. Ook kunnen er kieren ontstaan door bijvoorbeeld een raam dat niet meer goed sluit of het heeft een andere reden. Hierdoor ontsnapt er veel warmte uit het huis doordat het niet goed meer geïsoleerd is. Om te zorgen dat je huis goed verwarmt en in de zomer juist voor verkoeling zorgt, moet een huis goede isolatie hebben. Tochtstrippen aanschaffen is erg makkelijk en ze zijn niet erg duur. Hiermee kun je al 20 euro per jaar besparen doordat je de kachel minder hoog hoeft te stoken of de airco niet aan hoeft te doen doordat het huis weer goed geïsoleerd is.

Daarnaast kun je er voor kiezen om je ramen te vervangen voor een raam met dubbelglas of HR++ glas wat nog beter is. Dubbelglas is beter geïsoleerd dan enkel glas, en HR++ glas is weer nog wat beter geïsoleerd dan dubbelglas. Je kan wel 16 euro per vierkante meter besparen op stookkosten wanneer je HR++ glas hebt in plaats van enkelglas. Het vervangen van je ramen kan nogal prijzig zijn en hoef je daarom ook niet direct te doen. Je kan dit bijvoorbeeld laten doen wanneer een ruit toch al vervangen moet worden door het raam kapot is. Je kan eerst nog kijken of glas reparatie mogelijk is, maar wanneer dit niet zo is kun je dubbel glas of HR++ glas laten zetten.

Bezoek de link voor meer info : http://glasned24.nl

Gerelateerde artikelen

Alles bij elkaar

Administratiekantoor in Breda voor al uw problemen

Een feest organiseren