Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Bedrijven

Rietdekken in de regen

Het is de komende dagen prachtig weer geweest. Het is een dag waarbij je veel leuke dingen kan doen. Een mooie fietstocht maken door de natuur, of even lekker zwemmen in de zee. Wellicht dat het voor het laatste nog net niet warm genoeg is, maar het gaat om het idee. Wat je bijvoorbeeld ook kan over na kan denken, als je rietdekker bent is om wellicht ander mans riet weer te gaan vervangen. Voor vele rietdekkers is er namelijk niks mooiers om een dak te bedekken met riet als het mooi weer is. Dit betekent als er geen wind aan de lucht is en het ook buiten niet regent. Afgelopen dagen was namelijk zulk weer. Nu is het helaas weer redelijk grijs en dit betekent dus dat het een gemiste kans was voor de rietdekkers. Maar als je erin vertrouwt, zal het snel, voordat je het weer weet, prachtig weer worden, waarbij jij weer je werkzaamheden optimaal uit kan voeren. Je wilt namelijk niet van het dak afwaaien. Om er toch voor te zorgen dat je een fijne werkdag heb, als het keihard regent, geven hier even een paar goede tips.

De eerste tip is natuurlijk heel erg vanzelfsprekend, maar dat is dat je een regenpak aan moet trekken. Het kan buiten erg nat worden, en je wilt zelf natuurlijk warm en droog blijven. Een regenpak zorgt er voor dat dit ook gebeurd. Koop dan geen poncho, maar koop een echt regenpak wat lang meekan en wat dus ook echt werkt.

Ten tweede zorg ervoor dat je een waterdichte radio speaker hebt. Ook in slechte werkzaamheden wil je muziek hebben, zodat je je focus even lekker af kan laten dwalen op iets anders dan de regen zelf.

Met deze twee tips moet je al een heel ver eind komen. En als je dan echt niet zelf het dak wilt dekken, kan je altijd nog een rietdekkersbedrijf in dienst nemen die de klus voor jou doet.

Bezoek de link voor meer info : https://www.rietwerk.nl/