Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Dienstverlening

Een Postnatale Depressie Genezen

Een Postnatale Depressie Genezen – Leer Hoe Je Jezelf kan Helpen Met het Verzorgen van Je Baby!

Nadat je kind geboren is voelde je je meer en meer down? Blijft dit al een paar weken na de geboorte duren? Postnatale depressie is niet iets dat je alleen aankan. Je wilt geen tijd verspillen door een depressie maar deze delen met je nieuwe kind.

Stel je voor hoe het zou zijn om deze stoornis te overkomen en de moeder te zijn die je altijd wou zijn. Wat als er een behandeling bestond die je kon helpen met het doorbreken van de cyclus van de depressie, zodat je terug een gelukkig leven hebt na enkele weken? 

Er zijn verschillende methodes om depressie te overkomen na de geboorte. De meest voorkomende behandeling voor depressie in het algemeen is psychotherapie. Ook bekend als ‘de pratende behandeling’, psychotherapie wordt gedaan door communicatie met een therapeut, sociaal werker of een psycholoog.

De eerste stap in het beginnen van deze therapie is toegeven dat je een depressie hebt. Als je dit ontkent, verleng je gewoon je pijn. Daarna kan met een therapeut praten je helpen begrijpen hoe je je voelt en denken aan het moederschap. Is het moederschap stressvol? Wat maakt het moederschap moeilijk? Vind jij het moeilijk om te gaan met de noden van je baby? Dit is de gewenste methode om om te gaan met postnatale depressie, vooral als je borstvoeding geeft.

Een andere aanpak om postnatale depressie te verbeteren is door geneesmiddel. Sommige gevallen van postnatale depressie komen door hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap. Estrogeen vervangende therapie met antidepressiva kunnen in dit geval gegeven worden. Aangezien deze twee geneesmiddelen kunnen interageren, moet je moet je dokter praten om te zien of het veilig is.

Sommige soorten postnatale depressie komen door extra stress thuis. Conflicten in het huwelijk en een gebrek aan gezinsondersteuning kunnen een grote rol spelen in het veroorzaken van postnatale depressie. In dit geval, kan praten met een koppeltherapeut helpen. Hoewel het concept hetzelfde is als dat van psychotherapie, focust koppeltherapie zich op het verminderen van stressfactoren thuis. Praten met een koppeltherapeut biedt steun in conflicten in het huwelijk en een gebrek aan ondersteuning.

Postnatale depressie genezen zal tijd vragen. Wees niet te hard over jezelf als je op dit moment niet geniet van het moederschap. Begrijp dat je lichaam door een verandering gaat waar jij alleen geen controle over hebt. Je moet de postnatale depressie niet verlengen. Hoe sneller je een goede behandeling krijgt, des te sneller je zal genezen.

Psychologen dienstverlening Nijmegen

Bezoek de link voor meer info : https://www.depsycholoog.nl/nijmegen/

Gerelateerde artikelen

Dit bedrijf verhelpt optrekkend vocht in woningen en monumenten

Verkeersregelaar centrale

Een bus huren bij dit verhuurbedrijf in Weert voor fijn transport