Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Eten en drinken

Bestaan er ontnuchterende drankjes?

Er bestaan tot nu toe helaas nog geen drankjes die je helpen om sneller nuchter te worden. De lever doet er twee uur over om een glas alcohol af te breken. De verschillende drankjes die verkocht worden met de belofte dat ze iemand sneller nuchter kunnen maken, kunnen dat helaas niet. Er zijn tegenwoordig wel speciale ontnuchteringspillen die dat wel kunnen. Deze pillen helpen de lever een handje waardoor de lever alcohol sneller kan afbreken en jij hierdoor daadwerkelijk ook sneller nuchter wordt.

 

Wat is een standaardglas alcohol?

Voor je lever is ieder glas alcohol in principe hetzelfde. Het maakt in deze niet uit wat je drinkt. Drink je bijvoorbeeld een glas wijn dan duurt het afbreekproces even lang als wanneer je een glaasje jenever zou drinken.

 

Wat is de werking van frisdrank op alcohol?

Er zijn een aantal soorten frisdranken die beweren een ontnuchterende uitwerking te hebben. Meestal voel je je wel iets beter na het drinken van dergelijke drankjes. Echter versnellen ze niet het ontnuchteringsproces. Dergelijke drankjes zou ik dan ook zeker aanraden wanneer je bijvoorbeeld een glaasje wijn drinkt tijdens een zakenlunch om je daarna weer fit te voelen. De zogenaamde ontnuchteringsdrankjes bevatten veel vitamines zoals vitamine C, fructose en aminozuren.

 

Wat helpt dan wel?

Een goede tip is om na ieder glas alcohol een glas water te drinken. Zo word je minder snel dronken en houd je genoeg vocht in je lichaam. Dat is belangrijk om hoofdpijn te voorkomen. Daarnaast zijn er ook speciale ontnuchteringspillen zoals Premulon. Deze pillen zorgen ervoor dat je twee keer zo snel nuchter wordt. Dus wanneer je twee glazen alcohol drinkt, dan ben je in plaats van vier uur, nu binnen twee uur nuchter.

 

Meer weten? Neem dan een kijkje op mijn Facebookpagina!

 

Bezoek de link voor meer info : http://www.premulon.nl/

Gerelateerde artikelen

Maak van je bruiloft een goed moment voor een fantastisch feest

Lunchen in Zeeland: geniet van overheerlijke seizoensproducten