Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Woning en Tuin

De opties bij aanleg van een zwembad

Op een snikhete zomerdag is er niets lekkerder dan een duik te kunnen nemen in een koel zwembad. En al helemaal als dat in je eigen achtertuin kan. Het klinkt erg luxe, maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden groot met betrekking tot de aanleg van een zwembad. We bespreken de opties en de verschillen.

Zwembaden bestaan in alle soorten en maten. In de grootte en vorm van het zwembad zit veel variatie, maar ook op andere gebieden is er veel keus. Zo kan je kiezen voor een permanent zwembad. Deze kan niet meer verplaatst worden na de installatie. De tegenhanger van deze variant is het zwembad dat voor de zomer kan worden opgebouwd en na de zomer weer kan worden afgebouwd.

Een permanent zwembad is over het algemeen ingebouwd en een tijdelijk zwembad is vaak een opbouwzwembad. Voor een inbouwzwembad moet een gat in de tuin worden gegraven, terwijl een opbouwzwembad zo geplaatst kan worden. Wil je echt een groot zwembad dan kan je hem beter inbouwen. Wel is dit een stuk tijdsintensiever en kost het meer geld. Ook ben je meer tijd en geld kwijt aan het onderhoud, zo moet er bijvoorbeeld goede zwembadfolie aangeschaft worden om ervoor te zorgen dat het bad goed beschermd is.

De voordelen van een opgebouwd zwembad zijn dat je er niet zomaar in kan vallen. Zeker als er kleine kinderen in de buurt zijn kan dit een geruststellende gedachte zijn. Ook is het water sneller op temperatuur en is het natuurlijk makkelijker weg te halen. In opbouwzwembaden zijn er verschillende varianten. Een opblaasbaar zwembad is vrij goedkoop en niet moeilijk neer te zetten. Wel is de kans op een zwembad lek groter. Als je een iets steviger zwembad wilt kun je ervoor kiezen om een opbouwzwembad met stalen wand neer te zetten.

Bezoek de link voor meer info : http://zwembadfolie.nl

Gerelateerde artikelen

Genieten van natuur om u heen dankzij een hovenier in de omgeving Linne

Tuinaanleg Tuin Aanleggen? Tuinen Hendrix!

Koelinstallatie