Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Wat is de beste bolderkar?

Wat is de beste bolderkar?

Bij het kiezen van een bolderkar moet u rekening houden met de behoeften van uw gezin, het soort omgeving waarin u woont en de manier waarop u de bolderkar waarschijnlijk zult gebruiken. Dit zijn de kenmerken waar je aan moet denken voordat je beslist wat de beste bolderkar voor jou is:

Wielen en vering

De meeste bolderkarren hebben grote wielen en verende systemen, maar sommige meer dan anderen. Bedenk waar je de bolderkar het meest gaat gebruiken – zand, gras, stoepen – en zorg ervoor dat de bolderkar die je kiest geschikt is voor dat soort terrein. Pro tip: niet alle bolderkarren presteren goed op zand, dus als je hoopt je bolderkar op het strand te gebruiken, doe dan goed onderzoek en kies zorgvuldig.

Grootte en draagbaarheid

Alle bolderkarren zijn groot, maar sommige zijn echt groot. En hoewel alle bolderkarren opvouwbaar zijn, zijn sommige veel draagbaarder dan andere. Meet de afmetingen van je kofferbak met de afmetingen van de inklapbare bolderkar om er zeker van te zijn dat hij past, en controleer het gewicht zodat je weet waar je aan toe bent als je de bolderkar vaak moet optillen. Kijk of de wielen eraf kunnen zodat je hem makkelijker kunt opbergen. Onderzoek de vouwmogelijkheden om te zien wat voor jou het gemakkelijkst is.

Compatibiliteit voor baby’s

Zoals hierboven vermeld, zijn niet alle kinderwagens geschikt voor baby-autostoeltjes. Als dat voor u een doorslaggevende factor is, moet u onderzoeken welke kinderwagens compatibel zijn met welke autostoeltjes.

Kosten

Kinderwagens zijn niet goedkoop. Als u van plan bent uw wandelwagen veel te gebruiken, of als uw budget geen probleem is, kunt u zich misschien uitsloven. Zo niet, dan is een minder dure bolderwagen misschien een betere keuze.

Duurzaamheid

Wil je een wagen die je mee naar buiten kan nemen en kan afspuiten als (wanneer) hij vuil wordt? Ga je de bolderwagen jarenlang gebruiken met meerdere kinderen, of maar voor een jaar of twee? Houd met al deze zaken rekening bij het kiezen van een kinderwagen die meer of minder duurzaam is.

Accessoires

Wil je je wagen aanpassen? Sommige kinderwagen merken bieden tal van extra’s zoals luifels, bekerhouders, een snack tray, aangepaste zijwanden, extra opslag … de lijst gaat maar door.

Vanaf welke leeftijd mag een kind in een bolderkar zitten?

Veel van onze favoriete bolderkarren zijn bedoeld voor kinderen vanaf 18 maanden. Omdat de meeste kinderwagens minder ondersteuning bieden dan een kinderwagen of autostoeltje, wil je dat je kind zonder hulp rechtop kan zitten. Sommige bolderkarren zijn geschikt voor een autostoeladapter, zodat u uw eigen wagen kunt vastklikken om jongere kinderen te vervoeren.

Hoe maak je een bolderkar schoon?

Zoals elk product moeten tectake bolderwagens worden schoongemaakt volgens de instructies van de fabrikant. Veel stoffen wagens kunnen ter plekke worden gereinigd. Andere hebben afneembare onderdelen die in de wasmachine kunnen. Als u melk- en snackvlekken uit uw bolderkar wilt houden, kunt u kiezen voor een plastic bolderkar die met een slang kan worden schoongespoten en buiten kan worden gedroogd.

Hoe houdt u uw kind veilig in een bolderkar?

Veel bolderwagens worden geleverd met een drie- of vijfpuntsveiligheidsgordel die u altijd moet gebruiken. Als dat bij u niet het geval is, moet uw kind naast de bolderkar lopen in plaats van erin te zitten.

 

https://www.sterk-verhaal.nl/tips/deze-zomer-naar-de-efteling-check-deze-tips/