Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Zijn wekkers goed om te gebruiken voor slaaptraining?

Zijn wekkers goed om te gebruiken voor slaaptraining?

Slaap training van een peuter kan een zeer ontmoedigende taak zijn. Net als je denkt dat je over de bult heen bent en licht aan het eind van de tunnel ziet, verandert er iets en ben je weer terug bij af.

Een trucje dat de laatste tijd steeds populairder wordt, zijn wekkers die speciaal voor kinderen zijn gemaakt, of die soms een “okay to wake clock” of een “wakeup light” worden genoemd.

Wat is een kinderwekker?

Een kinderwekker laat uw kind in wezen weten dat het in orde is om ’s morgens uit bed op te staan. De meeste van deze wekkers worden ook geleverd met een rustgevend nachtlampje dat je peuter ’s nachts in bed houdt en hopelijk sneller in slaap valt. Een wake up light wekker kan ook handig zijn voor die “vroege vogels” die eerder wakker zijn dan de rest van het gezin.

Er zijn verschillende merken beschikbaar om wakker te worden wekker markt. Als u er een zoekt die goed bij uw kind past, zoek dan iets dat:

  • Gemakkelijk te lezen is (denk aan grote cijfers en heldere kleuren),
  • specifieke kleuren heeft die aangeven wanneer het bedtijd is
  • en wanneer het tijd is om op te staan (zelfs als ze nog niet weten hoe laat het is!).

Het koppelen van het licht aan een eenvoudige verbale aanwijzing (bv. “Het licht is aan. Dat betekent dat het bedtijd is!”) kan het kind helpen het veranderen van het licht te associëren met naar bed gaan of wakker worden. Volgens  een wake up light consumentenbond review blijkt dat de kinderwekker een hele hulp is voor ouders met moeilijke kinderen om op te staan. 

Voordelen van kinderwekker die in orde is om wakker te worden

Ze helpen bij het stellen van verwachtingen aan uw kind. Zelfs als uw kind nog steeds om 6.00 uur wakker wordt, kunt u de wekker zo instellen dat het pas om 7.00 uur uit zijn kamer mag komen (laat hem natuurlijk weten dat hij u moet komen halen als hij ziek is of als het een noodgeval is). De klok kan ook een betrouwbaardere indicator voor bedtijd zijn, aangezien de zonsopgang en -ondergang in de loop van het jaar veranderen en niet altijd overeenkomen met het slaapschema van uw kind.
Het helpt je kind om ’s ochtends en ’s nachts zelfstandig en onafhankelijk te zijn. Als uw peuter het eenmaal onder de knie heeft, zal hij leren de regels te volgen en in een goede slaaproutine komen. Natuurlijk is het belangrijk uw kind aan te moedigen als het de routine eindelijk onder de knie heeft. Een beloningskaart met stickers is een goede manier om ervoor te zorgen dat de goede gewoonten blijven. Dit wordt door de recente wake up light consumentenbond survey aanbevolen.
Als uw kind eenmaal gewend is aan de wekker, krijgen niet alleen u en uw kind een betere nachtrust, maar leert u uw kind ook verantwoordelijkheid en helpt u hem een goede slaaproutine te volgen!

wekker

 

 

https://www.ngs-west1.nl/slaaptraining/