Oost Brabant in Bedrijf
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je op letten als je een regenjas zoekt als je in de bouw werkt?

Waar moet je op letten als je een regenjas zoekt als je in de bouw werkt?

Het weer is een grote factor om rekening mee te houden op bouwplaatsen. Als het heel hard regent, wordt een bouwklus meestal stilgelegd totdat het weer opklaart. Maar bij lichte tot matige regenval moeten de werkzaamheden gewoon doorgaan. De reden daarvoor is dat bouwprojecten meestal een mandaat hebben om te volgen. Aannemers moeten dus elke mogelijke dag benutten om wat werk te doen. Voor nat weer moeten aannemers de juiste kleding dragen, zoals een dames regenjas of heren regenjas. Dit komt vooral door het feit dat je droog moet blijven, zeker bij werkzaamheden op een bouwplaats. Droog zijn biedt verschillende voordelen bij het werken in de bouw. Allereerst gaat het om veiligheid. Afgezien daarvan kun je door droog te zijn ongemak tijdens het werk voorkomen, waardoor je meer energie kunt besparen en meer werk kunt verzetten.

Niveau van waterpenetratie

Als je op zoek bent naar een regenjas die is ontworpen om te worden gebruikt in een omgeving zoals een bouwplaats, moet je ervoor zorgen dat deze 100 procent waterdicht is. Niet alle soorten regenjassen zijn ontworpen om waterdicht te zijn. Sommige zijn alleen waterbestendig, wat betekent dat het nog steeds water absorbeert, maar slechts in een zeer langzaam tempo. De beste soort regenjassen die je kunt kopen en gebruiken voor je werk zijn de regenponcho fiets ontwerpen. Dit soort regenjassen zijn namelijk meestal gemaakt van harde en stevige waterdichte materialen zoals PVC, vinyl en andere plastic stoffen. Zorg er altijd voor dat je op zoek gaat naar dit type regenjas stof, omdat deze altijd volledige waterdichte bescherming garandeert.

Gewicht

Een andere belangrijke factor om te overwegen is het gewicht van de regenjas en regenbroek dames of heren. Het kleding gewicht is erg belangrijk omdat het grotendeels bijdraagt ​​aan het comfort van regenjassen. Hoewel je waarschijnlijk zwaardere regenjassen zult kopen, moet je toch controleren of je het gewicht kunt verdragen. Je moet ervoor zorgen dat je het gewicht van die regenjas heel lang aankan. Werken op bouwplaatsen houd je vaak uren bezig en je beweegt het grootste deel van de tijd terwijl je je regenjas draagt. Het zal een vermoeiende taak zijn, dus het hebben van een lichte regenjas zal een enorme hulp zijn.

Kleding afwerking en aanvullende details

Zorg ervoor dat je ook de kleding afwerking en extra functies die deze bevat, controleert. Afwerkingen van regenjassen moeten altijd naadloos en glad zijn. Er mogen geen scheuren, ruwe randen of hangende draden zijn. De steken moeten perfect zijn uitgelijnd en vastgezet in elk deel van de regenjas. Als het gaat om de extra functies, hangt dit af van je persoonlijke voorkeuren en de omgeving van je werkgebied. Sommige regenjassen hebben meerdere zakken, andere zijn korter of langer en bevatten zelfs meerdere lagen stof. Het kan ook een goed idee zijn om na te denken over de kleur van de regenjas die je gaat kopen. Omdat bouwplaatsen als gevaarlijke gebieden kunnen worden beschouwd, zijn felgekleurde regenjassen de beste optie. Sommige regenjassen die speciaal voor dit soort werk zijn ontworpen, hebben zelfs reflectorlampen voor extra zichtbaarheid.